Πάτρα: Νέα ανατροπή στην υπόθεση – Αυτό ανακάλυψαν οι αρχές

Πάτρα: Νέα ανατροπή στην υπόθεση - Αυτό ανακάλυψαν οι αρχές

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αρμόδιων Αρχών, που διερευνούν την υπόθεση μυστήριο με τους θανάτους των τριών παιδιών στην Πάτρα, την ώρα που στο φως της δημοσιότητας έρχονται νέα στοιχεία, που αλλάζουν τα δεδομένα σχετικά με το το φιαλίδιο αίματος που φέρεται ότι ανήκει στην 9χρονη Τζωρτζίνα.

Η κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου, ζήτησε το αίμα να υποβληθεί σε εξέταση η DNA, προκειμένου να διαπιστωθεί αν όντως ανήκει στην Τζωρτζίνα, και η ανακρίτρια έκανε δεκτό το αίτημά της.

Ανατροπή;

Ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα Πελοπόννησος, το φιαλίδιο δεν περιείχε «κανονικό αίμα», αλλά  «ορό αίματος», ο οποίος είχε κρατηθεί σε ένα απλό οικιακό ψυγείο του Παιδιατρικού Τμήματος.

Πάτρα: Νέα ανατροπή στην υπόθεση - Αυτό ανακάλυψαν οι αρχές
QUIZY Εάν έχεις γνώσεις κέρδισες: Θα κάνεις το 10/10 στο απλό κουίζ που ο νικητής παίρνει ένα απίθανο smartphone alcatel;

Αυτό σημαίνει -όπως είπαν στην ίδια πηγή ειδικοί- ότι αν και εστάλη στο Ειδικό Εργαστήριο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (όπου ανιχνεύτηκε η κεταμίνη), από τον «ορό αίματος είναι αδύνατον να εξεταστεί το DNA».

Αυτό – εφόσον επιβεβαιωθεί- αναμένεται να λειτουργήσει άκρως ανατρεπτικά στην εξέλιξη, ανεξαρτήτως του εάν από τον «ορό αίματος» πιθανά -και πολύ δύσκολα- καταστεί δυνατόν να βρεθούν οι όποιες ουσίες μπορεί να έχουν απομείνει, με κρίσιμο ζητούμενο πάντα, την κεταμίνη, αναφέρει το pelop.gr.

Προσθέτει δε ότι μία άλλη παράμετρος είναι ότι φιαλίδιο με τον «ορό αίματος» δεν ήταν καν -επί ένα και πλέον χρόνο -στην κατάψυξη… αλλά ξεχασμένο στη συντήρηση του -για μήνες- ακαθάριστου ψυγείου.

Βρέθηκαν φιαλίδια αίματος σε άλλα δύο νοσοκομεία

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, φιαλίδια αίματος βρέθηκαν και σε άλλα δύο νοσοκομεία, αυτή τη φορά στην Αθήνα.

Σε έγγραφο της 18ης ανακρίτριας για τυχόν τέτοια ευρήματα, το Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυρικού» απάντησε πως έχει 4 φιαλίδια αίματος και το «Ωνάσειο» -όπου η 9χρονη Τζωρτζίνα νοσηλεύτηκε νωρίτερα- πως έχει 2 φιαλίδια, κάτι άγνωστο στις Αρχές μέχρι σήμερα. Όλα θα μεταφερθούν στο Ειδικό Εργαστήριο του ΑΠΘ για εξονυχιστικό έλεγχο, κάτι που πάει ακόμα πίσω χρονικά την όλη έρευνα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.