Μετά το αυτογκόλ με τους ελεύθερους επαγγελματίες: Η νέα θέση-έκπληξη του Γιώργου Κατρούγκαλου

Μετά το αυτογκόλ με τους ελεύθερους επαγγελματίες: Η νέα θέση-έκπληξη του Γιώργου Κατρούγκαλου

Πού βρίσκεται;

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος… πυροβόλησε προεκλογικά τον ΣΥΡΙΖΑ και λίγες ώρες πριν τον πρώτο γύρο είχε ανακοινώσει την απόσυρσή του από τη διαδικασία. Ωστόσο το όνομά του… βρισκόταν κανονικά στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στον Βόρειο Τομέα της Αττικής.

Ο πρώην υπουργός Εργασίας είχε προβεί σε μία… αδιανόητη δήλωση που φαίνεται πως έπαιξε ρόλο στον εκλογικό κατήφορο του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, ο κ. Κατρούγκαλος είχε πει πως ο ΣΥΡΙΖΑ εξετάζει την επιστροφή του μέτρου της επιβολής ασφαλιστικών κρατήσεων 20% στους ελεύθερους επαγγελματίες και της σύνδεσης με το εισόδημα.

«Είναι λογικό να συνδέεται με το εισόδημα η ασφαλιστική εισφορά» σχολίασε. Ουσιαστικά ο πρώην υπουργός Εργασίας μίλησε για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών στους ήδη πληγμένους ελεύθερους επαγγελματίες από τον ίδιο. Η δήλωση του υπολογίζεται πως κόστισε στον ΣΥΡΙΖΑ 7% στις πρώτες εκλογές.

Έκτοτε ο Γιώργος Κατρούγκαλος… εξαφανίστηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε πρόεδρο, ενώ μέλη του αποχώρησαν και ίδρυσαν τη Νέα Αριστερά.

Ωστόσο φαίνεται πως παρασκηνιακά κάνει… καριέρα. Συγκεκριμένα, ανέλαβε τη θέση του «Ανεξάρτητου Εμπειρογνώμονα για μια Δημοκρατική και Δίκαιη διεθνή Τάξη» μετά τη σχετική εκλογή του από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

Η ανακοίνωση αναφέρει πως οι θέσεις αυτές στελεχώνονται από «ανεξάρτητους ειδικούς παγκόσμιας φήμης» και πως η διαδικασία επιλογής είναι «ιδιαίτερα ανταγωνιστική και αδιάβλητη».

Σύμφωνα με το ieidiseis.gr, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών ούτε παγκόσμια φήμη έχει, ενώ είναι παγκοσμίως γνωστό πως οι θέσεις αυτές εξασφαλίζονται μετά από διακυβερνητικές συμφωνίες…

Αλίμονο αν ο ΟΗΕ άνοιγε τις ατζέντες του για να δει ποιος πρώην υπουργός δεν επανεξελέγη και πού για να του δώσει μια θέση!

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.