Τεράστιες αλλαγές: Αυτή είναι η πιο μεγάλη αλλαγή που έρχεται στα σχολεία

Απίστευτοι βανδαλισμοί σε σχολείο από ανήλικους μαθητές - ΒΙΝΤΕΟ

Έρχονται τα... πάνω κάτω

Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης, παρουσίασε την εθνική καμπάνια για την αντιμετώπιση της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, στην οποία συμπεριλαμβάνονται τεράστιες αλλαγές στα σχολεία.

Στο κυβερνητικό πλαίσιο για τη σχολική βία συμπεριλαμβάνεται, μεταξύ άλλων και η πλατφόρμα με την οποία θα μπορούν οι μαθητές και οι γονείς τους, να υποβάλλοιυν αναφορές για περιστατικά που τους απασχολούν.

Χαρακτηριστικά, ανάμεσα στις παρεμβάσεις στις οποίες προχωρά το υπουργείο Παιδείας για την αντιμετώπιση του φαινομένου που γνωρίζει έξαρση είναι η διαχείριση σε δύο επίπεδα.

Σε πρώτο βαθμό θα ασχολείται το σχολείο και αν το περιστατικό αξιολογηθεί ως πολύ σοβαρό, τότε θα το διαχειρίζεται η διεύθυνση εκπαίδευσης: μια τετραμελής επιτροπή η οποία θα αποτελείται από ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό και δύο εκπαιδευτικούς.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε, στην αντιμετώπιση του bullying στα σχολεία, με το υπουργείο Παιδείας να ανακοινώνει ένα πλέγμα μέτρων για την αντιμετώπισή του.

Μάλιστα, το υπουργείο Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα ένα σποτ προκειμένου να στείλει το μήνυμα ενάντια στο bullying και τη σχολική βία, καλώντας τους μαθητές που την υφίστανται να μιλήσουν για να σπάσουν τον κύκλο της βίας.

Το βίντεο του υπουργείου δείχνει περιστατικά σχολικού εκφοβισμού με κεντρικό μήνυμα του σποτ το «Μην ανέχεσαι το bullying. Μίλα. Μπορείς.»

Η πιο μεγάλη αλλαγή που έρχεται στα σχολεία

Πλέον, επανέρχεται η πενθήμερη αποβολή στα σχολεία και οι απουσίες θα απαγορεύεται να διαγράφονται στο τέλος της χρονιάς!

Αναλυτικά οι νέοι σχολικοί κανόνες:

  • Ψηφιοποίηση των απουσιών με λειτουργία της πλατφόρμας e-parents, όπου οι γονείς θα μπορούν να βλέπουν την πορεία του μαθητή, τις βαθμολογικές επιδόσεις των μαθητών, τις απουσίες και άλλα δεδομένα που καταχωρούνται στο myschool.
  • Απαγόρευση της διαγραφής απουσιών στο τέλος της χρονιάς με ρητές εξαιρέσεις, όπως ιατρικοί λόγοι.
  • Επανέρχεται ο διαχωρισμός των απουσιών σε αδικαιολόγητες και δικαιολογημένες 40-75. Έως 2 ημέρες θα μπορούν να δικαιολογούν οι γονείς, για περισσότερες απαιτείται ιατρική γνωμάτευση
  • Επιστρέφει η πενθήμερη αποβολή. Μέχρι τώρα η αυστηρότερη ποινή ήταν η διήμερη.
  • Ο Σύλλογος Διδασκόντων θα μπορεί επίσης να προχωρεί πιο εύκολα σε αλλαγή τμήματος και θα περιοριστεί η γραφειοκρατία για αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος εάν αυτή κριθεί αναγκαία.
  • Το κόστος των ηθελημένων φθορών, βανδαλισμών, θα βεβαιώνεται στην οικογένεια του δράστη.
  • Επανέρχεται η πενθήμερη αποβολή, καθώς αυτή τη στιγμή η υψηλότερη ποινή είναι η διήμερη αποβολή.
  • Επανέρχεται και ο διαχωρισμός των απουσιών σε αδικαιολόγητες και δικαιολογημένες 40 – 75.
  • Η χρήση κινητών τηλεφώνων στο σχολείο παραμένει απαγορευτική και επιπλέον, σύμφωνα με τις πληροφορίες, όσοι μαθητές χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα για να εκθέσουν συμμαθητές τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα έρχονται αντιμέτωποι με την αυστηρότερη ποινή που είναι η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.