Έμεινε μόνη της: Η εξέλιξη που όλοι φοβόντουσαν για τον πόλεμο στην Ουκρανία είναι γεγονός

Μυρίζει μπαρούτι: Μπλόκο από την Ουκρανία στην είσοδο στη χώρα σε κάθε Ρώσο ηλικίας 16 έως 60 ετών

Δύσκολα τα πράγματα...

Η στρατιωτική εικόνα είναι ζοφερή για τους Ουκρανούς ενώ ο πόλεμος συνεχίζεται και πλέον οι Ρώσοι θα μπορούσαν να έχουν επιτυχίες σε οποιαδήποτε περιοχή επικεντρωθούν για επίθεση.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει προειδοποιήσει πως αν δεν εγκριθεί σύντομα το σταματημένο πακέτο πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, οι δυνάμεις του θα πρέπει να «πάνε πίσω, να υποχωρήσουν». Προειδοποίησε επίσης ότι ορισμένες μεγάλες πόλεις μπορεί να κινδυνεύσουν να πέσουν.

Ο Ζελένσκι παλεύει να απελευθερωθεί η στρατιωτική βοήθεια που χρειάζονται απεγνωσμένα οι ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις και περιμένουν εδώ και μήνες.

Ο ουκρανικός στρατός χρειάζεται τα… πάντα, από βλήματα πυροβολικού 155 χιλιοστών μέχρι συστήματα αεράμυνας Patriot και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Αλλά η θλιβερή αλήθεια είναι ότι ακόμη και αν το πακέτο εγκριθεί από το αμερικανικό Κογκρέσο, ένας μαζικός ανεφοδιασμός μπορεί να μην είναι αρκετός για να αποτρέψει μια μεγάλη ανατροπή στο πεδίο της μάχης.

Ουσιαστικά, όλα εξαρτώνται τώρα από το πού θα αποφασίσει η Ρωσία να στοχεύσει τις δυνάμεις της σε μια επίθεση που αναμένεται να ξεκινήσει αυτό το καλοκαίρι.

Σε ένα προ-επιθετικό σφυροκόπημα – που εκτείνεται από το Χάρκοβο και το Σούμι στα βόρεια έως την Οδησσό στα νότια – οι πυραυλικές επιθέσεις και οι επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών της Ρωσίας έχουν αυξηθεί ευρέως τις τελευταίες εβδομάδες, στοχεύοντας υποδομές και καθιστώντας δύσκολο να μαντέψει κανείς πού θα οργανώσει τη μεγάλη της ώθηση.

Και σύμφωνα με υψηλόβαθμους Ουκρανούς αξιωματικούς που υπηρέτησαν υπό τον στρατηγό Valery Zaluzhny – τον αρχιστράτηγο των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας μέχρι την αντικατάστασή του τον Φεβρουάριο – η στρατιωτική εικόνα είναι ζοφερή.

Η εξέλιξη που όλοι φοβόντουσαν

Πρακτικά, η Ουκρανία έχει μείνει μόνη της και χωρίς εμφανή βοήθεια, χρηματική ή στρατιωτική, δεδομένου ότι Ευρώπη και ΗΠΑ είναι σε προεκλογική περίοδο. Ταυτόχρονα, επίκεινται επίθεση της Ρωσίας, που η Ουκρανία δεν έχει τη δυνατότητα να αντικρούσει.

«Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να βοηθήσει την Ουκρανία τώρα, διότι δεν υπάρχουν σοβαρές τεχνολογίες ικανές να αντισταθμίσουν την Ουκρανία για τη μεγάλη μάζα στρατευμάτων που η Ρωσία είναι πιθανό να μας εκσφενδονίσει. Δεν διαθέτουμε αυτές τις τεχνολογίες και η Δύση δεν τις διαθέτει επίσης σε επαρκή αριθμό», δήλωσε στο Politico μία από τις υψηλόβαθμες στρατιωτικές πηγές.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.