Το σενάριο του τρόμου για τους Σπαρτιάτες: Κατάρρευση…

Αποβάλλονται από τη Βουλή οι Σπαρτιάτες αν…

Σε... αποσύνθεση το κόμμα

Aσκηση ποινικών διώξεων σε 11 βουλευτές του κόμματος των Σπαρτιατών για εξαπάτηση των εκλογέων και στον Ηλία Κασιδιάρη ως ηθικό αυτουργό ζήτησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Η παραπάνω εξέλιξη ενδέχεται να πυροδοτήσει πολιτικές εξελίξεις και αλλαγές στις έδρες της Βουλής.

Η δίωξη αναμένεται να ασκηθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Παράλληλα, όμως υπάρχει σε εκκρεμότητα και η απόφαση του Εκλογοδικείου στην οποία έχουν συζητηθεί οι ενστάσεις που κατατέθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μένει να φανεί αν θα γίνουν δεκτές οι συγκεκριμένες ενστάσεις, που αφορούν στη νομιμότητα συμμετοχής του κόμματος στις εκλογές. Ενδέχεται να αποφασιστεί η επανακαταμέτρηση των εδρών.

Αν και εφόσον συμβεί κάτι τέτοιο, τότε θα αλλάξει η δύναμη των κομμάτων, ενώ δεν αποκλείεται να αποφασιστεί επαναληπτική ψηφοφορία σε 12 εκλογικές περιφέρειες.

Τα σενάρια για τις έδρες στη Βουλή:

  • Το πρώτο σενάριο είναι η κατάληψη των αντίστοιχων εδρών από τον πρώτο σε σταυρούς υποψήφιο του κόμματος που είχε το μεγαλύτερο αδιάθετο υπόλοιπο στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια.
  • Το δεύτερο σενάριο είναι αναλογική κατανομή του ποσοστού των Σπαρτιατών σε όλα τα κόμματα που συμμετείχαν στις εκλογές του περασμένου Ιουνίου.
  • Το τρίτο σενάριο είναι να διεξαχθούν επαναληπτικές εκλογές στις 11 εκλογικές περιφέρειες που εξέλεξαν βουλευτή των Σπαρτιατών. Δηλαδή για τις Α΄Αθηνών, Β Πειραιά, Βορείου και Δυτικού τομέα Αθήνας, Ανατολικής Αττικής, Αιτωλοακαρνανίας, Ηρακλείου, Α και Β Θεσσαλονίκης, Λάρισας.

Το σενάριο του τρόμου για τους Σπαρτιάτες

Μια από τις προσφυγές που έχουν γίνει στο Εκλογοδικείο εις βάρος των Σπαρτιατών δεν στρέφεται μόνο εναντίον του βουλευτή Αλέξανδρου Ζερβέα, αλλά εναντίον της ανακήρυξης του κόμματος από τον Άρειο Πάγο.

Άρα, εφόσον η προσφυγή αυτή γίνει δεκτή, τότε διαμορφώνεται η βάση για τη συνολική έκπτωση των βουλευτών του κόμματος σε δεύτερο χρόνο, σε μερικές εβδομάδες από τώρα.

Σύμφωνα με το reader.gr, σε αυτό το σενάριο, αναμένεται να μοιραστούν και οι 12 έδρες του κόμματος, με ενσωμάτωση των ποσοστών του στα ποσοστά των κομμάτων.

Η άσκηση είναι σχετικά εύκολη και εκτιμάται ότι μπορεί να πάρουν επιπλέον 6 έδρες η ΝΔ, 3 ο ΣΥΡΙΖΑ και από 1 το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και η Πλεύση Ελευθερίας.


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.