Δημοσκόπηση «κόλαφος», αλλά…: Ρε παιδιά, πώς γίνεται αυτό;

Δημοσκόπηση ανατροπών: Τρελή έκπληξη με τη Χρυσή Αυγή που δεν περίμενε κανείς

Γίνεται και παραγίνεται...

Όσο περνάει ο καιρός και πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές οι δημοσκοπήσεις δίνουν και παίρνουν, προκειμένου να μετρηθεί το πού βρίσκεται το κάθε κόμμα και  να κάνει ο καθένας τα… κουμάντα του.

Η κατάσταση, φυσικά, είναι πάνω-κάτω γνωστή: η Νέα Δημοκρατία είναι έναν… αιώνα μπροστά, παρά το γεγονός πως παρουσιάζει πολύ μεγάλη πτώση εσχάτως, κυρίως λόγω του εγκλήματος των Τεμπών, ο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει να σταθεροποιείται στη δεύτερη θέση και το ΠΑΣΟΚ στην τρίτη και οι υπόλοιποι έπονται.

Η δημοσκόπηση της Palmos Analysis που δημοσιεύεται στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» σήμερα 7/4, ωστόσο, γεννά πολλά ερωτήματα.

Το βασικότερο εξ όλων;

Πώς γίνεται το κυβερνών κόμμα να συγκεντρώνει το κυρίαρχο 31,8%- και λέμε κυρίαρχο διότι ο δεύτερος ΣΥΡΙΖΑ είναι μόλις στο 14,1% και το ΠΑΣΟΚ στο 13%-, αλλά ταυτόχρονα όλες οι επιμέρους μετρήσεις να το… θάβουν;

Εξηγούμαστε: το 41% των ερωτηθέντων δηλώνει «καθόλου ευχαριστημένο από την κυβέρνηση», το 30% «ελάχιστα/λίγο» και το πενιχρό 7% «πολύ», ενώ ένα 22% λέει «αρκετά». Αθροιστικά, λοιπόν, μιλάμε για ένα 70%+ που δεν είναι ικανοποιημένο από τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Συνεχίζοντας, άπαντες βλέπουν πως η ακρίβεια έχει ξεφύγει (64% δηλώνει πως είναι το νο1 πρόβλημά του), ενώ ολοένα και πιο κάτω είναι το ποσοστό του Κυριάκου Μητσοτάκη, με μόλις το 30% να έχει θετική γνώμη.

Κι όμως, την ίδια στιγμή η Νέα Δημοκρατία παίζει χωρίς αντίπαλο και μπορεί να εμφανίζεται πεσμένη σε απόλυτα νούμερα (10 μονάδες κάτω εν συγκρίσει με τις εθνικές εκλογές του 2023), όμως ετοιμάζεται για νέο… περίπατο στις ευρωεκλογές.

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Πολύ απλά γιατί δεν υπάρχει σοβαρή αντιπολίτευση να την απειλήσει. Τόσο απλά…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.