Δικαίωση Τσίπρα…

Τώρα το κατάλαβαν όλοι: Πόσο πιο ξεκάθαρος να γίνει ο Αλέξης Τσίπρας;

Τον... αποθέωσαν 

Οι πρώην πρωθυπουργοί στην Ελλάδα, όταν αποσύρονται από την πρώτη γραμμή του πολιτικού πεδίου, είθισται  να προβαίνουν σε σπάνιες δημόσιες παρεμβάσεις και να κρατούν αποστάσεις από τα πολιτικά δρώμενα.

Εξαίρεση φαίνεται να αποτελεί ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  Αλέξης Τσίπρας, επιλέγοντας να ακολουθήσει άλλο δρόμο, από θέση σημαντικού παράγοντα του πολιτικού παιγνίου και όχι απόστρατου!

Δικαίωση Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε μία κίνηση ιδιαίτερης σημασίας, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στο οποίο φαίνεται ότι έχει βλέψεις το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος κράτησε αποστάσεις στο θέμα του Κοσόβου, δηλώνοντας παρών στην πρόταση της Ντόρας Μπακογιάννη να ενταχθεί το κρατίδιο στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Μια κίνηση ιδιαίτερης σημασίας από τον πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας καθώς, σύμφωνα με έμπειρους παρατηρητές του ζητήματος, η στάση που κράτησε ο Αλέξης Τσίπρας αποτρέπει την σερβική πλευρά να θεωρεί πως υπάρχει εχθρική στάση της Ελλάδας, σύμφωνα με το ieidiseis.gr.

Σε κάθε περίπτωση, οι αποστάσεις που κράτησε ο Αλέξης Τσίπρας στην εισήγηση που έκανε η πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας απομάκρυνε, σύμφωνα με τους ίδιους παρατηρητές, την σκέψη της σερβικής πλευράς για την ύπαρξη συντονισμένης προσπάθειας της Ελλάδας να ανοίξει τον δρόμο για την ένταξη του Κοσόβου χωρίς ουσιαστικούς όρους.

Η στάση του Αλέξη Τσίπρα έφερε ιδιαίτερα θερμά λόγια από τα σερβικά ΜΜΕ για τον Έλληνα πρώην πρωθυπουργό. Την ίδια ώρα καταγράφηκε η οργισμένη αντίδραση και η σκληρή επίθεση που εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς κατά της Ντόρας Μπακογιάννη για την εισήγηση της.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.