Άνω-κάτω η ΝΔ: Οι δύο απουσίες που βγάζουν μάτι και την «βουλιάζουν» δημοσκοπικά

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Τα 3 νέα μέτρα που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός για το Πάσχα

Δύσκολα τα πράγματα...

Μαύρα σύννεφα εμφανίστηκαν πάνω από το Μέγαρο Μαξίμου με την κυβέρνηση να βρίσκεται αντιμέτωπη για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια με τόσο έντονη δυσαρέσκεια.

Η ΝΔ έχει υποστεί σημαντικές φθορές εξαιτίας της παρατεταμένης ακρίβειας, της διαχείρισης της τραγωδίας των Τεμπών αλλά και του νομοσχεδίου για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών.

Η κυβέρνηση πήρε ψήφο εμπιστοσύνης αλλά η κοινωνική δυσαρέσκεια είναι έντονη και οι δημοσκοπήσεις δεν είναι με το μέρος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ενδεικτικό της δυσαρέσκειας είναι το αποτέλεσμα της δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA που έδωσε… σφαλιάρες στο κυβερνητικό επιτελείο.

Και αυτό διότι για πρώτη φορά η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 24,6% (προηγούμενη μέτρηση Φεβρουαρίου 28,5%), ενώ η δημοτικότητα του πρωθυπουργού σημειώνει πτώση με τις θετικές γνώμες για το πρόσωπό του να περιορίζονται στο 39%.

Αντίστοιχα, σε δημοσκόπηση της Opinion Poll για το Action24, η ΝΔ έχασε ποσοστά αφού συγκέντρωσε 27,7%. Οι πολίτες σε ποσοστό άνω του 55% απάντησαν πως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ακρίβεια. Ωστόσο, όσον αφορά τον βαθμό ικανοποίησης από τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, το 82% απαντά λίγο και καθόλου, το 17,4% πολύ και αρκετά.

Απουσίες που βγάζουν μάτι

Όπως έχουν διαμορφωθεί αυτή τη στιγμή τα πράγματα, θεωρείται πολύ δύσκολο ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς να παρευρεθούν στο Συνέδριο της ΝΔ.

Η απουσία των δύο πρωθυπουργών κρύβει ένα μήνυμα προς το Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με το ieidiseis.gr, ενώ η ΝΔ βρίσκεται σε δύσκολη θέση.

Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν πως οι δυο τους έχουν στείλει μήνυμα «λευκής απεργίας» ενόψει Ευρωεκλογών.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.