Ευλογιά των πιθήκων: Ακούει κανείς αυτό που φωνάζει ο καθηγητής Γουργουλιάνης;

Ευλογιά των πιθήκων: Ακούει κανείς αυτό που φωνάζει ο καθηγητής Γουργουλιάνης;

Συνολικά 19 χώρες όπου η ευλογιά των πιθήκων δεν εμφανίζεται συχνά -κυρίως στην Ευρώπη- έχουν επιβεβαιώσει τουλάχιστον ένα κρούσμα

Στα 219 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων σε όλο τον κόσμο, πέραν της Αφρικής όπου η νόσος είναι ενδημική, σύμφωνα με επικαιροποιημένα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

Συνολικά 19 χώρες όπου η ευλογιά των πιθήκων δεν εμφανίζεται συχνά -κυρίως στην Ευρώπη- έχουν επιβεβαιώσει τουλάχιστον ένα κρούσμα. Εκτός από τις 11 χώρες της Αφρικής, τρεις χώρες συγκεντρώνουν επί του παρόντος τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα: το Ηνωμένο Βασίλειο, η πρώτη χώρα όπου εντοπίστηκαν ασυνήθιστα κρούσματα στις αρχές Μαΐου (71), η Ισπανία (51) και η Πορτογαλία ( 37), σύμφωνα με το ECDC.

Ευλογιά των πιθήκων: Ακούει κανείς αυτό που φωνάζει ο καθηγητής Γουργουλιάνης;
QUIZY 4 δώρα, 4 νικητές: Σε αυτό το κουίζ των 10 απλών ερωτήσεων όσοι έχουν γνώσεις κερδίζουν! Εσύ;

Ο καθηγητής Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης αναφέρθηκε στην ευλογιά των πιθήκων «καρφώνοντας» συναδέλφους τους που «απαντούν με ευκολία χωρίς εμπειρία και ίσως επαρκείς γνώσεις σκορπώντας και πάλι αβεβαιότητες».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Κωνσταντίνου Γουργουλιάνη: 

Το μεγάλο πρόβλημα στην επικοινωνία της επιστήμης!

Οι συνεργάτες της κλινικής μας μετά από δύο χρόνια νοσηλείας ασθενών με κορονοιό, μελετώντας καθημερινά τη σχετική διεθνή βιβλιογραφία και ασκώντας την ειδικότητα της Πνευμονολογίας που ιστορικά συνδέεται με μια άλλη μεταδοτική λοιμώδη νόσο τη φυματίωση, αναζητούν τις βεβαιότητες για την πορεία της πανδημίας μέσα από τη εμπειρία και γνώση. Τις τελευταίες ημέρες, στις δικαιολογημένες ερωτήσεις των δημοσιογράφων για την ευλογιά, τις ηπατίτιδες, και τις πιθανές νέες πανδημίες , κάποιοι “επιστήμονες ” απαντούν με ευκολία, χωρίς εμπειρία και ίσως επαρκείς γνώσεις , σκορπώντας και πάλι αβεβαιότητες. Τελειώνοντας δηλώνω υπεύθυνα, ότι το μόνο κοινό που έχω με την ευλογιά των πιθήκων, είναι ότι συμπίπτει η ανακάλυψή της με το έτος γέννησής μου.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.