Αυτή είναι η επένδυση- μαμούθ του Μπιλ Γκέιτς στην Ελλάδα

Το τέρας προελαύνει: Ο Μπιλ Γκέιτς τρομάζει πιο πολύ με αυτό που έρχεται μετά τον κορωνοϊό

Ο μεγιστάνας στην Αθήνα.

Ο Μπιλ Γκέιτς έφθασε το απόγευμα της Παρασκευής με ιδιωτική πτήση στο Ελ. Βενιζέλος προσκεκλημένος του CEO της Pfeizer, Αλμπερτ Μπουρλά. Ο μεγιστάνας και φιλάνθρωπος διαμένει στην προεδρική σουίτα του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετάνια και χτες επισκέφτηκε με φίλους του τον χώρο της Ακρόπολης.

Μπορεί ο δισεκατομμυριούχος να βρίσκεται για ιδιωτική επίσκεψη στην Ελλάδα και να ετοιμάζεται να επισκεφτεί ελληνικά νησιά για τους διακοπές του, δε σταματάει όμως τις επενδύσεις του που τρέχουν όλη τη χρονιά. Μία από αυτές είναι και η επένδυση στην ανατολική Αττική.

Υπενθυμίζεται ότι ο μεγιστάνας έχει δρομολογήσει την τεράστια επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα, συνολικού ύψους σε βάθος δεκαετίας 1 δισ. ευρώ. Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες θα δημιουργηθούν τρία κέντρα δεδομένων στα Σπάτα, το Κορωπί και το Μαρκόπουλο της Αττικής με τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν από την επένδυση να ξεπερνούν τις 300.

Η επένδυση στοχεύει στη δημιουργία ενός περιφερειακού hub από data centers στη χώρα μας που θα απαρτίζουν το «Συγκρότημα Κέντρων Δεδομένων και Τεχνολογικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων με σκοπό την ανάπτυξη και παροχή υπηρεσιών Υπολογιστικού Νέφους (Microsoft Cloud)». Στο φάκελο της επένδυσης σημειώνεται πως «τα τρία Κέντρα Δεδομένων έχουν πλήρη αλληλεξάρτηση μεταξύ τους αποτελώντας μια επιχειρηματική, λειτουργική και οικονομική οντότητα, σε τρία σημεία εγκατάστασης».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.