Πόλεμος στην Ουκρανία: Γι’ ακόμα μία φορά ο Μακρόν είπε το προφανές στον Πούτιν, αλλά…

«Τουλάχιστον 24 μήνες»: Το ρωσικό εμβόλιο για τον κορωνοϊό εκθέτει πολύ κόσμο...

Αλλά ποιος τον ακούει.

O πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζει, δυστυχώς, να μαίνεται. Έχουν περάσει περισσότεροι από δύο μήνες από τη εισβολή της Ρωσίας κι όμως δεν υπάρχει καμία σοβαρή ένδειξη πως η σύρραξη θα σταματήσει στο εγγύς μέλλον.

Όπως είναι γνωστό εδώ και καιρό, η Δύση έχει επιλέξει να μην πάρει μέρος ενεργά στην «σύγκρουση», ωστόσο έχει προβεί σε μία σειρά τεράστιων κυρώσεων με στόχο να πλήξει σε τεράστιο βαθμό την οικονομία της Ρωσίας.

Τις συνέπειες του απεχθούς πολέμου τις βλέπουμε ήδη και θα τις δούμε ακόμα περισσότερο τον προσεχή χειμώνα (σύμφωνα, πάντα, με τα όσα λένε οι ειδήμονες), όμως καμία από τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές δε δείχνει διατεθειμένη να κάνει έστω και μισό βήμα πίσω.

Μέσα στον γενικότερο ορυμαγδό κακών ειδήσεων και την τεράστια πόλωση, υπάρχουν και οι πιο ψύχραιμες φωνές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Εμανουέλ Μακρόν. Ο πρόεδρος της Γαλλίας είναι από τους λίγους που προσπαθεί εμπράκτως να βάλει τέλος στις εχθροπραξίες, αποτελώντας πολλές φορές τη φωνή της λογικής.

Αυτό συνέβη και νωρίτερα σήμερα: Μακρόν μαζί με τον Γερμανό καγκελάριος Όλαφ Σολτς είχαν σήμερα από κοινού τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Όπως ανακοινώθηκε από το μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων, κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας που έγινε μετά από πρωτοβουλία του Γάλλου προέδρου και του Γερμανού καγκελάριου, η γαλλογερμανική πλευρά υπογράμμισε ότι οποιαδήποτε λύση της πολεμικής κρίσης θα πρέπει να γίνει μετά από διαπραγμάτευση της Μόσχας με το Κίεβο και με σεβασμό της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας Ουκρανίας.

Το σημαντικότερο εξ όλων, όμως, ήταν πως ο Μακρόν με τον Σολτς τόνισαν γι’ ακόμα μία φορά στον Πούτιν πως το σημαντικότερο όλων είναι να μιλήσει απευθείας με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προκειμένου να γίνει μία (τεράστια) κίνηση για την ειρήνη.

Ο Ρώσος πρόεδρος και το Κρεμλίνο αρνούνται πεισματικά την απευθείας επαφή με τον Ζελένσκι, καθώς θεωρούν πως κάτι τέτοιο είναι δείγμα αδυναμίας και ο νυν πρόεδρος της Ουκρανίας δεν μπορεί να συνδιαλέγεται μαζί τους.

Μέχρι, λοιπόν, να δεχτεί ο Πούτιν τον διάλογο με την άλλη πλευρά, το πρόβλημα- και, συνεπακόλουθα, ο πόλεμος- θα διαιωνίζεται…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.