
Ο καιρός... τρελάθηκε
Πλημμύρες, πυρκαγιές, ξηρασία, άνοδος της θερμοκρασίας συνθέτουν το ζοφερό σκηνικό της κλιματικής αλλαγής, η οποία είναι ήδη εδώ.
Οι πρωτοφανείς καταστροφές που βίωσαν η Ελλάδα, η Σλοβενία, η Γερμανία, το Βέλγιο έχουν θορυβήσει τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, καθώς αντιλαμβάνονται (;) πως η απειλή που αφορά την αλλαγή στον καιρό είναι ασύμμετρη και απειλεί να τινάξει στον αέρα το οικονομικό και κοινωνικό οικοδόμημα της Ευρώπης.
Ζοφερές είναι οι προβλέψεις για τη ζημιά που μπορεί να προκαλέσει η κλιματική αλλαγή σε βάθος χρόνου, ιδιαιτέρως στα οικονομικά της Ευρώπης.
Καιρός: Κάτι δεν πάει καλά στην Ελλάδα
Ενδεικτικό της… τρέλας του καιρού είναι το τελευταίο επεισόδιο αφρικανικής σκόνης που έχει μετατρέψει την Αθήνα σε… Χαρτούμ.
Η αφρικανική σκόνη έχει «πνίξει» την ελληνική επικράτεια με την ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική. Την ίδια στιγμή, η θερμοκρασία σημείωσε… ραγδαία άνοδο σε λίγες ώρες και αναμένεται να φτάσει στους 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ είναι ακόμη Μάρτιος.
Μετά τη σκόνη οι θερμές αέριες μάζες από την Αφρική έρχονται να προκαλέσουν… αναταραχή στον καιρό της χώρας, με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει στους 30 βαθμούς επηρεάζοντας κυρίως την πολύπαθη Θεσσαλία και την Πελοπόννησο.
Τελευταίες Ειδήσεις
- Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Από τα παιχνίδια με τον Peanut στις «μπίζνες» – Η διπλή παρουσία στο Μαξίμου για το mega deal Ελλάδας-ΗΠΑ
- Εμφανίστηκε πάλι η «ομάδα των 11» της ΝΔ: Πότε ξεκίνησε η δράση τους και γιατί «φωνάζουν» αυτή τη φορά
- Αυτή είναι η πρώτη κυρία της Νέας Υόρκης: Εκπρόσωπος της gen Ζ, καλλιτέχνιδα και φλερτ του δημάρχου από πλατφόρμα γνωριμιών!