Γιατί οι Ελληνες οδηγοί είναι από τους χειρότερους στον κόσμο

«Έμφραγμα» στους δρόμους της Αθήνας - Που εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα

Tο 67% των Ελλήνων οδηγών έχει βρίσει άλλον οδηγό, το 63% έχει κορνάρει χωρίς λόγο και το 50% πηγαίνει... προφυλακτήρα

Αγενείς, αφηρημένοι και… τσακωμένοι με τον ΚΟΚ οι Ελληνες οδηγοί. Τα παραπάνω προκύπτουν από έρευνα που έγινε σε 11 ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, με τα αποτελέσματα να είναι αποθαρρυντικά και να μας χτυπούν το καμπανάκι για την επόμενη φορά που θα πιάσουμε τιμόνι.

Σε έρευνα του Ινστιτούτου Ipsos και του ιδρύματος VINCI Autoroutes προκύπτει ότι η χώρα μας αδειοδοτεί για να κυκλοφορούν στους δρόμους τους χειρότερους και πιο αγενείς οδηγούς της Ευρώπης!

Σύμφωνα με την έρευνα το 67% των Ελλήνων οδηγών έχει βρίσει άλλον οδηγό, το 63% έχει κορνάρει χωρίς λόγο και το 50% πηγαίνει… προφυλακτήρα το προπορευόμενο όχημα. Η Ελλάδα καταγράφεται τρίτη στις προσπεράσεις από δεξιά και σε όσους έχουν κατέβει από το αμάξι για να τσακωθούν με άλλον οδηγό.

Αρνητική πρωτιά κατέχουμε και στην κακή οδηγική συμπεριφορά. Το 48% των Ελλήνων οδηγεί χωρίς ζώνη, το 41% μιλά στο κινητό τηλέφωνο χωρίς να χρησιμοποιεί hands free και το 27% έχει οδηγήσει στη ΛΕΑ.

Φταίει πάντα ο άλλος οδηγός

Το ότι φταίει ο άλλος οδηγός κι όχι εμείς, δεν είναι… ελληνικό προνόμιο. Το 97% των οδηγών που συμμετείχαν στην έρευνα και το 96% των Ελλήνων απάντησε θετικά στο πώς οδηγούν οι ίδιοι. Οταν το ερώτημα αντιστράφηκε το 91% των Ελλήνων και το 79% των Ευρωπαίων ανέφερε τουλάχιστον ένα αρνητικό επίθετο για να περιγράψει την οδηγική συμπεριφορά των άλλων. Οι Ευρωπαίοι εξάλλου, θεωρούν μεν την υπερβολική ταχύτητα ως κορυφαία αιτία τροχαίων ατυχημάτων από την άλλη όμως το 86% τόσο των Ελλήνων όσο και των Ευρωπαίων παραδέχεται πως δεν τηρεί τα όρια ταχύτητας.

Βλέπουν και ταινίες!

Πρωταθλητές αναδεικνύονται οι Ελληνες οδηγοί και στη χρήση κινητού τηλεφώνου ενώ οδηγούν. Το 27% δηλώνει πως είτε το έχει χρησιμοποιήσει για κάποια κλήση με ή χωρίς ακουστικά, είτε για να απαντήσει σε κάποιο μήνυμα, είτε ακόμα για να δει κάποια ταινία (9%). Το 83% έχει χρησιμοποιήσει γενικότερα το κινητό του κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Τέλος το 16% παραδέχεται ότι είχε ή παραλίγο να έχει ατύχημα εξαιτίας της χρήσης κινητού.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.