Μετά τη βουτιά στις δημοσκοπήσεις: «Αντεπίθεση» ΝΔ για να σώσει ό,τι σώζεται…

Το πρωί της Τρίτης η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης

Ο σχεδιασμός του Μεγάρου Μαξίμου 

Αναβρασμός επικρατεί στη Βουλή μετά την κατάθεση της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης, στη «σκιά» της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών.

Το σιδηροδρομικό δυστύχημα απασχολεί την επικαιρότητα με τις καταγγελίες για συγκάλυψη να είναι συνεχείς. Η πτώση στις δημοσκοπήσεις για τη ΝΔ είναι πλέον εμφανής με τη δυσαρέσκεια να αφορά τα Τέμπη και την ακρίβεια.

Μάλιστα, περίπου το 80% των πολιτών θεωρεί πως δεν έγιναν σωστοί χειρισμοί στο σιδηροδρομικό δυστύχημα από την κυβέρνηση.

«Αντεπίθεση» ΝΔ

Στην κυβέρνηση, βλέπουν μια ευκαιρία με την κατάθεση της πρότασης μομφής, αφού πρόκειται για την πρώτη φορά που συνασπίστηκαν ανοιχτά όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ, συγκροτώντας κοινό μέτωπο. Επίσης, κατηγορούν τον Νίκο Ανδρουλάκη πως εξυπηρετεί οικονομικά συμφέροντα.

Μια πρώτη ανάγνωση στο Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο είχε βρεθεί σε δύσκολη φάση με την υπόθεση των Τεμπών, είναι ότι η εξέλιξη με την πρόταση μομφής λειτουργεί συσπειρωτικά και για τη ΝΔ, η οποία εμφανίζεται βαλλόμενη από το σύνολο της αντιπολίτευσης και επιχειρηματικά συμφέροντα.

Τα κυβερνητικά όπλα στη Βουλή, όπως υπογραμμίζεται από το Μέγαρο Μαξίμου, θα είναι τεκμηριωμένα επιχειρήματα και αδιαμφισβήτητα στοιχεία και όχι κραυγές και αόριστες συκοφαντίες που καταλογίζουν στην αντιπολίτευση. Στη ΝΔ ποντάρουν στη συσπείρωση μέσα από την πρόταση δυσπιστίας, προκειμένου να ανεβάσουν εκ νέου τα ποσοστά τους.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.