Πέρασε στα ψιλά: Τεράστια κίνηση υπέρ της Ελλάδας από τον Μπάιντεν

Τι ξέρουν και τι φοβούνται οι μυστικές υπηρεσίες για τον Μπάιντεν

Τι έκανε; 

Σε μία κίνηση που δείχνει ότι είναι φιλέλληνας προχώρησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

«Εγώ ο Τζοζεφ Μπάιντεν, πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, δυνάμει της εξουσίας που μου ανατίθεται από το Σύνταγμα και τους νόμους των Ηνωμένων Πολιτειών, διακηρύσσω δια του παρόντος την 25η Μαρτίου 2024, ως Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας: Εθνική Ημέρα Εορτασμού της Ελληνικής και Αμερικανικής Δημοκρατίας. Καλώ τον λαό των Ηνωμένων Πολιτειών να τιμήσει αυτή την ημέρα με κατάλληλες τελετές και δραστηριότητες».

Σε αυτήν την ανάρτηση προχώρησε ο Αμερικανός πρόεδρος στην σελίδα του Λευκού Οίκου, με αφορμή τον εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου.

 Στην ανάρτηση αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Καθόλη την διάρκεια της κοινής ιστορίας μας, οι λαοί της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών συνδέονται μέσω της κοινής πεποίθησης ότι η δύναμη της διαμόρφωσης της μοίρας μας πρέπει να βρίσκεται στα δικά μας χέρια. Όλες οι γενιές Αμερικανών και Ελλήνων ενωμένες κάνουν αυτές τις λέξεις πραγματικότητα. Το είδαμε κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν και τα δύο έθνη πολέμησαν τις δυνάμεις του φασισμού. Το είδαμε κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, όταν οι λαοί μας στάθηκαν ενωμένοι για να επικρατήσουν ενάντια στον κομμουνισμό. Το βλέπουμε σήμερα, καθώς η Ελλάδα και η Αμερική στέκονται μαζί με έναν συνασπισμό περισσότερων από 50 εθνών για να στηρίξουν τον γενναίο λαό της Ουκρανίας καθώς αγωνίζεται για τις ίδιες αξίες των Έλληνων επαναστατών πριν από περισσότερα από 200 χρόνια: ελευθερία, και κυριαρχία.

Σήμερα και κάθε μέρα, ας γιορτάσουμε τους άρρηκτους δεσμούς φιλίας που μοιράζονται οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελληνική Δημοκρατία. Ας συνεχίσουμε να αντλούμε δύναμη από τις ιδέες και το παράδειγμα που έδωσαν οι δύο χώρες μας. Καθοδηγούμενοι από τις υψηλότερες ελπίδες και τα ιδανικά μας, ας δεσμευτούμε εκ νέου για τη διατήρηση, την υπεράσπιση και την προστασία της δημοκρατίας – μαζί».

Η συγκεκριμένη κίνηση του Τζο Μπάιντεν χαρακτηρίζεται ως σημαντική και αποδεικνύει πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι φιλέλληνας.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.