Τον δείχνουν οι σύντροφοί του: Δεύτερο φάουλ Κασσελάκη

Τι βλέπουν οι στοιχηματικές: Το μεγάλο φαβορί για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ 

Τα... έκανε θάλασσα

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε το δημοσίευμα του «Βήματος» για μονταρισμένους διαλόγους του σταθμάρχη, την ημέρα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος με τους 57 νεκρούς στα Τέμπη.

Με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ, θα γίνει τριήμερη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης της ΝΔ. Την πρόταση στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά, Πλεύση Ελευθερίας και με αστερίσκους ΚΚΕ και Ελληνική Λύση.

Το δημοσίευμα για την μονταζιέρα

Σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, έγινε συρραφή συνομιλιών με σκοπό την ανάδειξη μόνο του ανθρωπίνου λάθους από τον σταθμάρχη Λάρισας.

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από νεότερα έγγραφα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛΑΣ, που δημοσίευσε το Βήμα, η υπόδειξη του σταθμάρχη για αναχώρηση τρένου προς την υποτιθέμενη «λάθος πορεία» δεν αφορούσε τη μοιραία αμαξοστοιχία – όπως παρουσιάστηκε την 1η Μαρτίου σε μονταρισμένο ηχητικό ντοκουμέντο – αλλά εκείνη τοπικού συρμού που κινήθηκε κανονικά.

«Τα ερωτήματα μεγεθύνονται αφού στελέχη του ΟΣΕ είχαν αναφέρει ότι παρέδωσαν στην τροχαία Λάρισας τις σχετικές μαγνητοφωνήσεις τις πρώτες ώρες πριν το ατύχημα. Ωστόσο με βάση νέα έγγραφα διαπιστώνεται ότι αυτές δόθηκαν την ελληνική αστυνομία στις 3 Μαρτίου, δηλαδή 3 μέρες αργότερα. Έτσι κύριο ζητούμενο είναι ποιος είχε μπει παράνομα στο σύστημα καταγραφών του ΟΣΕ τις πρώτες ώρες μετά το τραγικό συμβάν, ποιοι πήραν τους διαλόγους του σταθμάρχη κι έκαναν συρραφή συνομιλιών, παραποιώντας τους τελικά;», είπε ο ρεπόρτερ.

Εντυπωσιάζει το γεγονός – σύμφωνα πάντα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο – ότι από την ελληνική αστυνομία διαψεύδεται το γεγονός ότι είχαν δώσει εντολή εξαφάνισης των συντριμμιών των τρένων, όπως είχαν πει κυβερνητικά στελέχη και υπηρεσιακοί παράγοντες.


Το φάουλ Κασσελάκη

Ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης θέλουν να στριμώξουν την κυβέρνηση με την κατάθεση της πρότασης μομφής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται στον στρατό έγραψε άρθρο στην ΕΦΣΥΝ και χαρακτήρισε… σόου την τριήμερη συζήτηση.

Στο άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε, επίσης, λόγο για «κοκορομαχία σε σχέση με το ποιος θα την πιστωθεί».

Μόνο που ο Στέφανος Κασσελάκης είναι πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και θα πρέπει να σέβεται ως τέτοιος αυτές τις σοβαρότατες κοινοβουλευτικές διαδικασίες, οι οποίες υπό συνθήκες μπορούν να ρίξουν μία κυβέρνηση. Και πόσω μάλλον όταν γίνονται στη σκιά της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών.

Σύμφωνα με το ieidiseis.gr, αυτό είναι το δεύτερο συνεχόμενο στραβοπάτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, μετά το αίτημα για παραίτηση Μητσοτάκη και διεξαγωγή εκλογών με τη συμμετοχή διεθνών παρατηρητών, η οποία κρίνεται το λιγότερο ως υπερβολική.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.