Δημοσκοπικό σοκ για την κυβέρνηση…

Δημοσκοπικό σοκ για την κυβέρνηση…

Μαύρα σύννεφα πάνω από το Μαξίμου

Μαύρα σύννεφα εμφανίστηκαν πάνω από το Μέγαρο Μαξίμου με την κυβέρνηση να βρίσκεται αντιμέτωπη για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια με τόσο έντονη δυσαρέσκεια.

Η ΝΔ έχει υποστεί σημαντικές φθορές εξαιτίας της παρατεταμένης ακρίβειας, της διαχείρισης της τραγωδίας των Τεμπών αλλά και του νομοσχεδίου για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών.

Ενδέχεται, μάλιστα, να χρειαστεί αλλαγή στρατηγικής από το κυβερνητικό επιτελείο για να κλείσουν οι πληγές που έχουν αφήσει σειρά ζητημάτων, με κυρίαρχα τα Τέμπη και την ακρίβεια.

Για πρώτη φορά σε δημοσκοπήσεις είναι πασιφανές πως η κυβέρνηση έχει υποστεί φθορές. Ενδεικτικό της δυσαρέσκειας είναι το αποτέλεσμα της δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA που έδωσε… σφαλιάρες στο κυβερνητικό επιτελείο.

Και αυτό διότι για πρώτη φορά η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 24,6% (προηγούμενη μέτρηση Φεβρουαρίου 28,5%), ενώ η δημοτικότητα του πρωθυπουργού σημειώνει πτώση με τις θετικές γνώμες για το πρόσωπό του να περιορίζονται στο 39%.

Αντίστοιχα, σε δημοσκόπηση της Opinion Poll για το Action24, η ΝΔ έχασε ποσοστά αφού συγκέντρωσε 27,7%. Οι πολίτες σε ποσοστό άνω του 55% απάντησαν πως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ακρίβεια. Ωστόσο, όσον αφορά τον βαθμό ικανοποίησης από τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, το 82% απαντά λίγο και καθόλου, το 17,4% πολύ και αρκετά.

Δημοσκοπικό σοκ

«Είχα προειδοποιήσει ότι όταν το “κοντέρ” δείξει μπροστά τον αριθμό δύο, τότε τα πράγματα όχι μόνο θα γίνουν σκούρα για την κυβέρνηση, αλλά πιθανότατα δεν θα υπάρχει γυρισμός στα …μεγαλεία των προηγούμενων χρόνων», έλεγε σε δημοσιογραφικό-πολιτική ομήγυρη πολύπειρος δημοσκόπος, σχολιάζοντας το γεγονός ότι στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, η ΝΔ καταγράφει ποσοστά κάτω από τον «πήχη ασφαλείας» των 30 ποσοστιαίων μονάδων, σύμφωνα με το ieidiseis.gr.

Όπως έλεγε ο ίδιος, αρχίζει πλέον και δημιουργείται ένα πρωτόγνωρο πολιτικό σκηνικό, με την κοινωνία έντονα δυσαρεστημένη και σε απόσταση από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό και με τον «κανέναν» ως τον μοναδικό αντίπαλο του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον οποίον θέλουν για ηγέτη μόλις ένας στους τρεις πολίτες…

Προέβλεπε, δε, ότι μετά τις Ευρωεκλογές, η εικόνα θα δείξει ακόμα μεγαλύτερο κατακερματισμό δυνάμεων, με ακόμα μικρότερα περιθώρια διορθωτικών κινήσεων εκ μέρους της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.