«Πάγωσαν» και στην ΝΔ: Η δημοσκόπηση που δείχνει την μεγάλη πτώση της κυβέρνησης

Δημοσκόπηση ανατροπών: Τρελή έκπληξη με τη Χρυσή Αυγή που δεν περίμενε κανείς
Έρχεται λίαν συντόμως.

Το να πει κανείς πως εδώ και μια γεμάτη, πια, πενταετία η Νέα Δημοκρατία παίζει… μπάλα μόνη της στο εγχώριο πολιτικό σκηνικό δεν αποτελεί κανενός είδους υπερβολή ούτε σημαίνει πως είναι βαμμένος μπλε όποιος υποστηρίξει κάτι τέτοιο.

Είναι, απλά, η αλήθεια: το κυβερνών κόμμα από τις εκλογές του 2019 και μετά, όταν ανέκτησε τα «ηνία», χαράσσει συνεχώς ανοδική πορεία, με αποκορύφωμα τη διπλή εκλογική αναμέτρηση το καλοκαίρι που μας πέρασε, εκεί που έκανε κυριολεκτικά περίπατο, με 20+ μονάδες διαφορά από τον 2ο, και σε ελεύθερη πτώση, ΣΥΡΙΖΑ.

Το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεχίζει να προηγείται έναν πολιτικό αιώνα από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ (που κονταροχτυπιούνται για την… τιμητική δεύτερη θέση) και είναι δεδομένο πως θα κερδίσει και στις ευρωεκλογές. Αλλά…

Αλλά τα πράγματα δεν είναι ακριβώς ρόδινα για την ΝΔ: στις δύο τελευταίες δημοσκοπήσεις (Opinion Poll για το Action24 και Metron Analysis για το Mega) αποτυπώθηκε ξεκάθαρα η δυσαρέσκεια των πολιτών για την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Τα άσχημα νέα, όμως, δεν τελειώνουν εκεί: μετά το δημοσίευμα του Βήματος περί μονταζιέρας στο έγκλημα των Τεμπών το κοινό αντιδράει ακόμα πιο έντονα και οι πληροφορίες μας λένε πως στην επόμενη μεγάλη δημοσκόπηση, που δε θ’ αργήσει, η Νέα Δημοκρατία θα παρουσιάζει μία πτώση της τάξης των 5 ολόκληρων μονάδων.

Σίγουρα, και προς αποφυγή παρεξηγήσεων, θα είναι και πάλι πρώτο κόμμα και κανείς δε θα την απειλήσει στο εγγύς μέλλον, αλλά και πάλι η πτώση είναι εκκωφαντικών διαστάσεων.

Και τα (γαλάζια) καμπανάκια έχουν αρχίσει να βαράνε ήδη…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

© 2024 instanews.gr | All Rights Reserved
Created by Netway
Exit mobile version