Μέχρι και οι σχολικές εκδρομές: Αυτές είναι οι αλλαγές σε Γυμνάσια και Λύκεια που φέρνει άμεσα η κυβέρνηση

Πρόεδρος παιδιάτρων: «Θα γίνει χαμός από τις ιώσεις με τα ανοιχτά παράθυρα στα σχολεία»

Θα έρθουν τα... πάνω κάτω

Τεράστιες αλλαγές φέρνει η κυβέρνηση στα σχολεία, οι οποίες επικεντρώνονται στην αυστηροποίηση της λειτουργίας του Λυκείου.

Ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης και η υφυπουργός Ζέττα Μακρή που έχει στην αρμοδιότητα της την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ετοιμάζονται να ανατρέψουν την πολιτική του πρώην υπουργού Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Γαβρόγλου.

Οι απουσίες

Σύμφωνα με το newsit.gr, με τις αλλαγές Γαβρόγλου επιτρέπονταν 114 απουσίες χωρίς να χρειάζεται κάποιες να είναι δικαιολογημένες. Το αποτέλεσμα ήταν πολλοί μαθητές στα λύκεια να τις κρατούν για το τέλος της χρονιάς για να τρέχουν στα φροντιστήρια.

Στην κυβέρνηση αναμένεται να αλλάξουν το υπάρχον πλαίσιο καθώς θεωρούν πως πρέπει να υπάρξει ισορροπία αλλά και να μην χρειάζονται τόσα φροντιστήρια.

Αποβολές

Επίσης, επανέρχεται η πενθήμερη αποβολή για bullying ή άλλο σοβαρό παράπτωμα. Ο Γαβρόγλου την μείωσε στην διήμερη αποβολή.

Εκδρομές

Ακόμη και οι σχολικές εκδρομές θα αλλάξουν. Θα ενταχθούν σε μια μορφή εκπαιδευτικής προτεραιότητας που θα συνδυάζει την διασκέδαση με την γνώση ή την προσφορά (πχ δενδροφύτευση).

Λύκεια και Απολυτήριο

Στο εθνικό απολυτήριο φαίνεται να συμφωνούν και άλλα κόμματα (πχ ΠΑΣΟΚ). Θα φανεί στην πράξη εάν θα επιδιωχθεί και επιτευχθεί μια συναίνεση.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.