Μήνυμα ελήφθη: Mega σφαλιάρα στην κυβέρνηση…

Μετράνε αντίστροφα: Τους αλλάζει με τον ανασχηματισμό ο Κυριάκος…

Απανωτά... χαστούκια

Μαύρα σύννεφα εμφανίστηκαν πάνω από το Μέγαρο Μαξίμου με την κυβέρνηση να βρίσκεται αντιμέτωπη για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια με τόσο έντονη δυσαρέσκεια.

Η ΝΔ έχει υποστεί σημαντικές φθορές εξαιτίας της παρατεταμένης ακρίβειας, της διαχείρισης της τραγωδίας των Τεμπών αλλά και του νομοσχεδίου για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών.

Ενδέχεται, μάλιστα, να χρειαστεί αλλαγή στρατηγικής από το κυβερνητικό επιτελείο για να κλείσουν οι πληγές που έχουν αφήσει σειρά ζητημάτων, με κυρίαρχα τα Τέμπη και την ακρίβεια.

Mega σφαλιάρα

Για πρώτη φορά σε δημοσκοπήσεις είναι πασιφανές πως η κυβέρνηση έχει υποστεί φθορές. Ενδεικτικό της δυσαρέσκειας είναι το αποτέλεσμα της δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA που έδωσε… σφαλιάρες στο κυβερνητικό επιτελείο.

Και αυτό διότι για πρώτη φορά η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 24,6% (προηγούμενη μέτρηση Φεβρουαρίου 28,5%), ενώ η δημοτικότητα του πρωθυπουργού σημειώνει πτώση με τις θετικές γνώμες για το πρόσωπό του να περιορίζονται στο 39%.

Χαρακτηριστικό είναι πως ο Δ. Κουτσούμπας συγκεντρώνει περισσότερες θετικές γνώμες από τον πρωθυπουργό. Την ίδια στιγμή στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 31,4% (προηγούμενη μέτρηση Φεβρουαρίου 36,5%).

Αντίστοιχα, σε ερώτημα που τέθηκε στη δημοσκόπηση Mega για το ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός, η απάντηση «κανένας» συγκεντρώνει τις περισσότερες ψήφους με 39%!

Σε ό,τι αφορά τα μεγαλύτερα προβλήματα της χώρας, η δημοσκόπηση Mega έδειξε πως οι περισσότεροι πολίτες της χώρας προβληματίζονται με την ακρίβεια.

Την ίδια στιγμή, ένα δεδομένο που προκαλεί συναγερμό στο κυβερνητικό επιτελείο, είναι πως το 88% των πολιτών απάντησε πως δεν έχει γίνει σωστή διαχείριση δικαστικά στην τραγωδία των Τεμπών, ενώ μόλις το 9% πιστεύει πως έχει γίνει.


Αντίστοιχα, σε δημοσκόπηση της Opinion Poll για το Action24, η ΝΔ έχασε ποσοστά αφού συγκέντρωσε 27,7%. Οι πολίτες σε ποσοστό άνω του 55% απάντησαν πως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ακρίβεια. Ωστόσο, όσον αφορά τον βαθμό ικανοποίησης από τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, το 82% απαντά λίγο και καθόλου, το 17,4% πολύ και αρκετά.

Σε ερώτηση για το πόσο ικανοποιημένοι είναι από τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τη διαλεύκανση της σιδηροδρομικής τραγωδίας με τους 57 νεκρούς στα Τέμπη, το 70,3% απάντησε καθόλου, το 12,9% λίγο, το 9,7% αρκετά και το 4,9% πολύ.


«Τα καμπανάκια έχουν αρχίσει να χτυπούν. Αν δεν τα ακούσουμε, μπορεί να βιώσουμε οδυνηρές εκπλήξεις στις Ευρωεκλογές» λένε γαλάζιοι βουλευτές  στο ieidiseis.gr, που φοβούνται ότι τους επόμενους μήνες τα προβλήματα θα αυξάνονται αντί να μειώνονται.

 

 

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.