Μια εικόνα, αρκεί για να καταλάβεις: Αυτό είναι το μέρος-φάντασμα που σκοτώθηκε το Tik Toker, Tzane

Μια εικόνα, αρκεί για να καταλάβεις: Αυτό είναι το μέρος-φάντασμα που σκοτώθηκε το Tik Toker, Tzane

Το μέρος - φάντασμα και η φωνή που κλαίει 

«Δεν πρόκειται να πάμε ξανά σε τόσο επικίνδυνο μέρος χωρίς να έχει προηγηθεί εξονυχιστική έρευνα πριν κάνουμε το οτιδήποτε», δηλώνει ο Χρήστος Κόγιας, στο πρώτο βίντεο που δημοσίευσε για να εξιστορήσει τα όσα συνέβησαν και σκοτώθηκε ο TikToker Tzane στο Ρέτζιο ντι Καλάμπρια της Ιταλίας.

Ο Tzane έχασε τη ζωή του πέφτοντας από μπαλκόνι το οποίο δεν είχε κάγκελα. Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή ο Χρήστος Κόγιας που ήταν μαζί του στην Ιταλία.

Ο Κόγιας μαζί με τον Dream Greek εξιστόρησαν σε ένα βίντεο στο Instagram τι πραγματικά συνέβη εκείνη την ημέρα στην Ιταλία.

«Καλησπέρα σε όλους. Κάνουμε αυτό το βίντεο για να σας ενημερώσουμε για το τι πραγματικά συνέβη την περασμένη εβδομάδα. Ίσως για κάποιους είναι σκληρά αυτά που θα ακούσετε, αλλά είναι η αλήθεια και δικαιούστε να την γνωρίζετε», αναφέρουν.

«Όπως ξέρετε τέσσερα άτομα ξεκινήσαμε για να πάμε στη Νότια Ιταλία για να εξερευνήσουμε εγκαταλελειμμένα χωριά. Δεν είχαμε στόχο να κάνουμε οποιοδήποτε είδος challenge, ούτε κάτι το ακραίο. Φτάσαμε στον προορισμό όσο ακόμα είχε φυσικό φως και αποφασίσαμε να πάμε στο χωριό Roghudi Vecchio», συνέχισαν.

Ακαριαίος ο θάνατός του

«Είχαμε φακούς μαζί και τα πάντα από εξοπλισμό. Αφού περιπλανηθήκαμε στους δρόμους αποφασίσαμε να μπούμε σε ένα σπίτι που υπήρχε εκεί. Μπαίνοντας μέσα, εγώ πρώτος αντίκρισα ένα μπαλκόνι μπροστά μου, το οποίο δεν είχε κάγκελα. Βγήκα έξω και καθώς γύρισα για να μπω μέσα, είδα τον Tzane να μην κοιτάει κάτω. Το δεξί πόδι πατούσε στο τσιμέντο και το αριστερό έφυγε στο κενό. Το έβλεπα live χωρίς να μπορώ να κάνω απολύτως τίποτα», ανέφερε ο Κόγιας.

Ο Dreak Greek πρόσθεσε: «Τα χάσαμε τελείως. Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε αν ήταν πραγματικότητα, αν το ζούσαμε όλο αυτό. Πήρα τηλέφωνο τις πρώτες βοήθειες και είχαμε μια ελπίδα ως το τέλος ότι ίσως είναι ζωντανός, αλλά μας είπαν ότι ο θάνατός του ήταν ακαριαίος. Δεν ταλαιπωρήθηκε…».

Τον λόγο πήρε πάλι ο Κόγιας, ο οποίος συμπλήρωσε: «Αφού τελείωσαν όλες οι διαδικασίες ταυτοποίησης μας πήγαν στο αστυνομικό τμήμα, δώσαμε τις καταθέσεις μας και οι αστυνομικοί κατάλαβαν αμέσως ότι είχε γίνει ένα τραγικό δυστύχημα. Αφεθήκαμε ελεύθεροι και ξεκινήσαμε το ταξίδι της επιστροφής για την Ελλάδα».

Στη συνέχεια του βίντεο ο Χρήστος Κόγιας ενημέρωσε ότι δεν πρόκειται να ξανακάνουν κάτι αντίστοιχο χωρίς πρώτα να έχουν πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Chris Kogias (@chriskogias_sw)

Το μέρος φάντασμα και η φωνή που κλαίει

Ο Tzane βρισκόταν στη Roghudi Vecchio, σε μία από τις τελευταίες περιοχές «φαντάσματα» της γειτονικής χώρας. Το χωριό άρχισε να εγκαταλείπεται σταδιακά από το 1783 και τους τότε σεισμούς, ενώ το 1971, μετά από διαδοχικές, ιστορικές κατολισθήσεις και πλημμύρες, οι 1.650 κάτοικοι έφυγαν τελείως από την περιοχή, καθώς κρίθηκε ως «επικίνδυνη».

Το Roghudi Vecchio μετατράπηκε και επίσημα σε χωριό «φάντασμα» μετά το διάταγμα του 16/2/1971, που υπέγραψε ο –τότε– δήμαρχος, Angelo Romeo, με το οποίο ζητούσε από τους μόνιμους κατοίκους να απομακρυνθούν από το σημείο.

Αρκετοί από τους κατοίκους «χαιρέτησαν» την απόφαση του δημάρχου και άρχισαν να μετακομίζουν σε κοντινές περιοχές της νότιας Ιταλίας.

Παρόλο που παρέμειναν κάποιοι «σκληροπυρηνικοί», κατά βάση ηλικιωμένοι, τα ακραία καιρικά φαινόμενα τούς ανάγκασαν να φύγουν από το Roghudi Vecchio, παίρνοντας τον τίτλο του χωριού «φάντασμα».

Σε ό,τι αφορά τα στοιχεία του χωριού, η ονομασία της προέρχεται από τον συνδυασμό των λέξεων «rogòdes» και «rhhodes», οι οποίες μεμονωμένα μεταφράζονται ως «στοιχείο γεμάτο χαραμάδες» και «σκληρό».

Το 1971 και το 1973, δύο πλημμύρες οδήγησαν στο θάνατο πολλούς ανθρώπους και κατέστρεψαν αρκετά σπίτια, αναγκάζοντας τον πληθυσμό των περίπου 1.600 ανθρώπων (οι περισσότεροι από αυτούς μετακόμισαν στο σημερινό Roghudi, που χτίστηκε από το μηδέν στην ακτή) να εγκαταλείψει το χωριό.

Στο χωριό, πλέον, μπορεί να βρει κανείς απομεινάρια σπιτιών, στενά δρομάκια, τη μικρή, πρόσφατα ανακαινισμένη, εκκλησία του Αγίου Νικολάου και αρκετούς… αστικούς θρύλους.

Σύμφωνα με έναν απ’ αυτούς, ακούγεται μία φωνή που κλαίει για τα παιδιά, τα οποία έζησαν εκεί κατά το παρελθόν.

Σήμερα, το Roghudi Vecchio, προσελκύει επισκέπτες, οι οποίοι «γοητεύονται» από μυστήρια μέρη. Δυστυχώς όμως δεν είναι ασφαλές και έχει ανοίξει η συζήτηση στην Ιταλία μετά τον θάνατο του Tzane για το αν θα πρέπει να είναι προσβάσιμο.

Ενδεικτικό για την κατάσταση στην οποία είναι το χωριό, είναι το βίντεο που ακολουθεί: 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.