Μετά την επανεκλογή του: Ο απαράβατος όρος του Πούτιν για να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία… χθες

Μετά την επανεκλογή του: Ο απαράβατος όρος του Πούτιν για να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία… χθες

Τι ζητάει;

Στην Κόκκινη Πλατεία πραγματοποίησε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, μετά τη σαρωτική του νίκη στις εκλογές που όμως αμφισβητείται από τη Δύση.


Είχε προηγηθεί φιέστα κατά την οποία γιορτάστηκε η προσάρτηση της Κριμαίας, με τον ίδιο τον Πούτιν να αναφέρει ότι επέστρεψε στην πατρίδα της. Από την ομιλία του δεν έλειψαν και οι αναφορές στο Ντονμπάς και στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Δυτικοί αναλυτές ισχυρίζονται ότι Ρώσος πρόεδρος θα χρησιμοποιήσει τη νίκη του, προκειμένου να συνεχίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία και να εντείνει τα μέτρα καταστολής στο εσωτερικό της χώρας.


Ο όρος για να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία

Μετά την επανεκλογή Πούτιν, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, είπε πως ο μόνος τρόπος για να τελειώσει ο πόλεμος είναι η δημιουργία μιας νεκρής ζώνης στα σύνορα που θα θέσει τις ρωσικές περιοχές εκτός του βεληνεκούς των ουκρανικών πυρών.

Σύμφωνα με το Reuters, σε τηλεφωνική επικοινωνία με δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε:

«Με φόντο τις επιθέσεις (ουκρανικών) μη επανδρωμένων αεροσκαφών και τους βομβαρδισμούς του εδάφους μας, σε δημόσιες εγκαταστάσεις, κτίρια κατοικιών, πρέπει να ληφθούν μέτρα για την ασφάλεια αυτών των εδαφών. Μπορούν να διασφαλιστούν μόνο με τη δημιουργία κάποιου είδους “ουδέτερης ζώνης”, έτσι ώστε κάθε μέσο που χρησιμοποιεί ο εχθρός για να μας χτυπήσει να είναι εκτός ορίων».

Αφού κέρδισε την επανεκλογή του, ο Πούτιν δήλωσε ότι δεν αποκλείει τη δημιουργία μιας τέτοιας ζώνης. Ο Πούτιν δήλωσε: «Δεν αποκλείω, λαμβάνοντας υπόψη τα τραγικά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα σήμερα, να αναγκαστούμε κάποια στιγμή, όταν το κρίνουμε σκόπιμο, να δημιουργήσουμε μια “ζώνη” στα εδάφη που βρίσκονται σήμερα υπό το καθεστώς του Κιέβου».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.