Αλυσίδα ψεύτικων βιασμών στην υπόθεση της Θεσσαλονίκης;

Πανικός στο Μαρούσι: Πυροβολισμοί μετά από καυγά ζευγαριού

Που οδηγούνται οι έρευνες

Κι άλλες υποθέσεις καταγγελλόμενων «βιασμών» στην Θεσσαλονίκη που είχαν παρουσιασθεί στη συνέχεια των ισχυρισμών της 24χρονης Γεωργία Μπίκα για σεξουαλική κακοποίηση της σε πρωτοχρονιάτικο πάρτι σε ξενοδοχείο της συμπρωτεύουσας, προσδιορίζονται, μετά από έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. και των δικαστικών αρχών, ως «ψευδείς».

Μάλιστα για μία από την καταγγέλλουσα «βιασμό», από άτομο που είχε μνημονευθεί και αυτό στην υπόθεση της Γεωργίας Μπίκα, αναφέρεται –σύμφωνα με τα έγγραφα που παρουσιάζει «Το Βήμα»- ότι έχει προβλήματα ψυχικής υγείας και έχει προχωρήσει και σε άλλους παρόμοιους ισχυρισμούς που δεν έχουν επαληθευθεί.

Επιπλέον ήδη έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε τρία άτομα για την διακίνηση ροζ βίντεο που υποτίθεται ότι κατέγραφε την «κακοποίηση» της 24χρονης. Ένας από τους κατηγορούμενους για το ροζ βίντεο που αποδείχθηκε εντελώς άσχετο με τους ισχυρισμούς της 24χρονης, φέρεται να ανήκει στο περιβάλλον της Γεωργίας Μπίκα.

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποιείται κι άλλη εκτεταμένη έρευνα της ΕΛ.ΑΣ για παράνομες ενέργειες που έγιναν στη συνέχεια των καταγγελιών της 22χρονης με αναφερόμενες βιαιοπραγίες , ύποπτες σχέσεις ιδιωτών με αστυνομικούς κλπ. Με αναφορές για ένα ιδιαίτερα σύνθετο θέμα, με έντονο παρασκήνιο εντός κι εκτός ΕΛ.ΑΣ.

Σε μία υπόθεση που έχει απασχολήσει μέχρι και τους επιτελείς της Κατεχάκη που μιλούν για «απόπειρες άσκησης άνωθεν πιέσεων από παράγοντες της συμπρωτεύουσας που δεν γίνονται δεκτές». Μάλιστα αξιωματούχοι της Αθήνας σημειώνουν ότι «υπάρχουν ηχητικά ντοκουμέντα που ίσως αναδείξουν νέες πτυχές της υπόθεσης».

Στις αρχές Ιανουαρίου, η 24χρονη είχε ισχυρισθεί ότι έπεσε θύμα βιασμού από γόνους επιχειρηματιών σε ξενοδοχείο της συμπρωτεύουσας, κάτι που προκάλεσε συγκίνηση στην κοινή γνώμη και κύματα συμπαράστασης σε όλη την Ελλάδα.

Όμως από την πρώτη φάση των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ και στη συνέχεια των δικαστικών αρχών διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν μεγάλα κενά στην αφήγησή της, η οποία διαψευδόταν από τις καταθέσεις δέκα τουλάχιστον μαρτύρων, από τα πορίσματα ιατροδικαστικών εξετάσεων και από αλλού.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.