Το παίρνει πάνω της: «Εμφύλιος» στην ΝΔ με μπροστάρισσα την Όλγα Κεφαλογιάννη

Το πρώτο μήνυμα της Όλγας Κεφαλογιάννη μετά την ανακοίνωση του χωρισμού της

Τριγμοί στο κυβερνών κόμμα

Εμφύλιος έχει ξεσπάσει στη ΝΔ με αφορμή νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση. Μετά τις αποχές και τις αντιδράσεις στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων, τώρα στο κυβερνών κόμμα διαφωνούν για τα… τραγούδια.

Συγκεκριμένα, ηχηρές διαφωνίες εντός της ΝΔ έχει προκαλέσει το νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού για την ποσόστωση στην ελληνική μουσική και τον αποκλεισμό της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων μουσικών δημιουργών.

Συγκεκριμένα η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη μιλώντας στο συνέδριο «Greece Talks Thessaloniki: Η Θεσσαλονίκη στον διεθνή τουριστικό χάρτη», εξέφρασε την έντονη διαφωνία της λέγοντας ότι το υπουργείο Τουρισμού, στο οποίο προΐσταται, έχει γίνει δέκτης οχλήσεων από κλάδους που επηρεάζονται από το νομοσχέδιο του ΥΠΠΟ, ενώ έθεσε και ιδεολογικά ζητήματα.

«Ως υπουργείου Τουρισμού θεωρούμε ότι πρόκειται για ανεπίτρεπτη παρέμβαση στην ελεύθερη αγορά. Είμαστε υπέρ της στήριξης των καλλιτεχνών αλλά όχι με αυτό τον τρόπο», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Κεφαλογιάννη προσθέτοντας ότι «κανείς στον χώρο του Τουρισμού δεν λέει πως δεν πρέπει να αποδίδονται τα πνευματικά δικαιώματα. Έρχεται τώρα μία ρύθμιση που δυναμιτίζει όλη την προσπάθεια που γίνεται από τους χρήστες και τους δικαιούχους και θεωρούμε πως είναι μία ανεπίτρεπτη παρέμβαση στην αγορά».

Συνεχίζοντας, η υπουργός Τουρισμού κάνοντας λόγο για «αντιρρήσεις και αντιδράσεις ολόκληρου του ξενοδοχειακού κλάδου», άφησε σαφείς αιχμές κατά της Λίνας Μενδώνη επισημαίνοντας ότι δεν έγινε σωστή διαβούλευση.

«Τέτοιου είδους ρυθμίσεις έχουν εντελώς διαφορετική ιδεολογική αφετηρία. Στις μέρες μας δεν μπορώ να φανταστώ το κράτος να παρεμβαίνει στην αγορά», σημείωσε η Όλγα Κεφαλογιάννη και συνέχισε τις ευθείες βολές της κατά της υπουργού Πολιτισμού:

«Δεν έγινε καμία απολύτως διαβούλευση με τους ξενοδόχους. Τέτοια είδους νομοθετήματα πρέπει πάντα να είναι προϊόν μίας διαβούλευσης, συνεννόησης πριν έρθουν στη δημόσια διαβούλευση».


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.