Μέγα φάουλ: Την πάτησε ο Τσίπρας…

Ο εκλεκτός του Τσίπρα στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ... 

«Χαστούκι» στον ιστορικό ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ

Τέλος στο θρίλερ με τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ μπήκε στο Συνέδριο, όπου υπερψηφίστηκε η πρόταση να μην στηθούν νέες κάλπες, λίγους μήνες μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη.

Η συνεδρίαση χαρακτηρίστηκε με ιδιαίτερη ένταση, μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη και της Όλγας Γεροβασίλη, με φόντο την υποψηφιότητά της.

Όλα ξεκίνησαν δύο ώρες πριν την έναρξη του συνεδρίου, με τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα όπου ζήτησε εκ νέου εσωκομματικές εκλογές με «φόντο» τις εσωτερικές συγκρούσεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης σήκωσε το γάντι λέγοντας «βρείτε μου αντίπαλο και πάμε», με τον… αντίπαλο να είναι η Όλγα Γεροβασίλη. Μάλιστα, πληροφορίες ανέφεραν πως δέχτηκε επειδή θα είχε τη στήριξη του Αλέξη Τσίπρα.


Φαίνεται, όμως, πως οι σύνεδροι είχαν διαφορετική άποψη και έριξαν… πόρτα στον Αλέξη Τσίπρα, απορρίπτοντας τις εκλογές.

Την πάτησε ο Τσίπρας

Ο πρώην πρωθυπουργός μετά την βαριά, διπλή ήττα στις εθνικές εκλογές αποφάσισε ν’ αφήσει τη θέση του προέδρου, με τον Στέφανο Κασσελάκη, ως γνωστόν, να τον αντικαθιστά έπειτα από την επικράτησή του επί της Έφης Αχτσιόγλου στις εσωκομματικές εκλογές.

Για πάρα πολλούς μήνες ο Τσίπρας δε μιλούσε πουθενά και οι διαρροές από το περιβάλλον του ήταν ελάχιστες έως και μηδενικές. Λίγες ώρες πριν την έναρξη του συνεδρίου του κόμματος, όμως, πήρε θέση μέσω των social media για τα όσα συμβαίνουν με την συνέχεια να είναι, λίγο-πολύ, γνωστή.

Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας μίλησε στο συνέδριο «Μεταπολίτευση: 50 Χρόνια μετά», που συνδιοργάνωσαν η Καθημερινή, το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ), το Οικονομικό Φόρουμ Δελφών και το Ελληνικό Παρατηρητήριο του London School of Economics και δήλωσε πως οι χειρισμοί του κόμματός του στις υποθέσεις της Novartis και στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών ήταν άστοχοι.

Αυτό, φυσικά, οδήγησε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να του «επιτεθούν», όμως καθίσταται κάτι παραπάνω από εμφανές πως ο Τσίπρας θέλει ν’ αφήσει στην άκρη το παρελθόν και ν΄ αποκτήσει ένα νέο, πιο κεντρώο, προφίλ, στο δρόμο για…

Φαίνεται όμως πως ο κόσμος δεν βλέπει με καλό μάτι τις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα… Συγκεκριμένα, σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την GPO για λογαριασμό του STAR, το 67,8% των πολιτών είπε πως θεωρεί ότι οι τελευταίες παρεμβάσεις του κ. Τσίπρα είχαν σκοπό να αποδυναμώσουν τον Στέφανο Κασσελάκη.

Από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει ένα μικρό ποσοστό, αφήνοντας το ΠΑΣΟΚ στην τρίτη θέση. Τα όσα συνέβησαν τον τελευταίο καιρό δεν τον αποδυνάμωσαν, παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι θεώρησαν ότι ο ιστορικός ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργός είχε σκοπό να «λαβώσει» τον νέο πρόεδρο.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.