«Νέος Λιαντίνης»: Γιατί περιπλανιόταν στον Όλυμπο 51 μέρες ο 41χρονος που όλοι είχαν για νεκρό

«Νέος Λιαντίνης»: Γιατί περιπλανιόταν στον Όλυμπο 51 μέρες ο 41χρονος που όλοι είχαν για νεκρό

Εξαντλημένος και σχεδόν ο μισός επέστρεψε στην οικογένειά του.

Εμφανώς αδυνατισμένος και πολύ εξαντλημένος επέστρεψε σε νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται, ο επί 50 μέρες αγνοούμενος Παναγιώτης Καλέσης, ο οποίος είχε εξαφανιστεί από την περιοχή του Πλαταμώνα αφήνοντας πίσω την έγκυο γυναίκα του και συγγενείς του.

Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Πέμπτης 31 Μαρτίου, όταν ο Παναγιώτης Kαλέσης είχε μεταβεί με τη μητέρα του στον Πλαταμώνα Πιερίας με σκοπό να μεταφέρουν έπιπλα στο σπίτι τους στην Λάρισα. O Kαλέσης έφυγε να πάει σε περίπτερο της περιοχής και έκτοτε δεν επέστρεψε.

Κολλητός του φίλος, επί 20 χρόνια, μίλησε στο protothema.gr και έδωσε τα πρώτα στοιχεία από την επιστροφή του εξαφανισμένου αλλά και λεπτομέρειες από τη ψυχολογική του κατάσταση τους τελευταίους μήνες.

«Μίλησα χθες με τον αδελφό του και ξέρω πως αυτή την ώρα ο Παναγιώτης νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Κατερίνης εξαντλημένος σε κακή κατάσταση. Το μόνο που εύχομαι και θέλω είναι να είναι καλά ο φίλος μου. Όπως έμαθα έχει χάσει πάρα πολλά κιλά και δεν τον κρατούν τα πόδια του. Μιλάμε για ένα παλικάρι θηρίο, ψηλό και γεροδεμένο και έχει μείνει μισός. Σ ένα μήνα θα γίνει και πατέρας στο πρώτο του παιδί».

«Νέος Λιαντίνης»: Γιατί περιπλανιόταν στον Όλυμπο 51 μέρες ο 41χρονος που όλοι είχαν για νεκρό

«Είχαμε χάσει τις ελπίδες μας πλέον, νομίζαμε πως είχε πεθάνει. Όπως έμαθα όλες αυτές τις μέρες περιπλανιόταν πάνω στον Όλυμπο. Είχαμε πάει κι εκεί να τον ψάξουμε αλλά το βουνό αυτό είναι ατελείωτο. Κρυβόταν σε σημείο που δεν μπορούσαμε να προσεγγίσουμε. Φοβόμασταν μήπως έκανε κακό στο εαυτό του, από την άλλη λέγαμε μήπως είχε πάει στο Άγιο Όρος, αλλά κι εκεί να ήταν θα μας είχαν ενημερώσει μετά το ALERT».

«Η αλήθεια είναι πως τώρα τελευταία δεν ήταν καλά, είχε αλλάξει ως άνθρωπος, δεν ήταν στα καλά του, αλλά δεν περίμενες ότι θα φτάσει στο σημείο αυτό. Ήταν λες και είχε παραιτηθεί από τα πάντα, ζούσε στον κόσμο του. Εγώ είμαι κολλητός του εδώ και 20 χρόνια, μεγαλώσαμε μαζί, δουλεύαμε μαζί, έβλεπα τις αλλαγές στην συμπεριφορά του και του έλεγα να προσέχει. Ήταν και ξαφνικά λες και άλλαξε κάτι μέσα του, στο μυαλό του και πήρε απόφαση να φύγει. Άφησε πίσω του την οικογένεια του, την έγκυο γυναίκα του, χωρίς λεφτά, χωρίς χαρτιά, τίποτα. Έλλειπε συνολικά 50 μέρες, δεν είχε ούτε κινητό τηλέφωνο μαζί του. Όσο κι αν τον ψάχναμε όλοι τίποτα, είχαμε χάσει κάθε ελπίδα αλλά ο Θεός τον λυπήθηκε. Με την πρώτη ευκαιρία θα πάω να τον δω και εύχομαι οι γιατροί να κάνουν το καλύτερο για εκείνον», ανέφερε ο φίλος του.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.