Επείγουσα οδηγία της Boeing: Τι συνιστά στους πιλότους να κάνουν πριν την απογείωση

Έτσι αλλάζουν λάστιχα σε ένα Boeing 747… (ΒΙΝΤΕΟ)

Παραλίγο τραγωδία με αεροσκάφος της Boeing

Η «πτώση» αεροσκάφους της LATAM κατά την οποία τραυματίστηκαν δεκάδες επιβάτες προκάλεσε συναγερμό στην Boeing…

Η εταιρεία εξέδωσε σύσταση στις αεροπορικές που χρησιμοποιούν τα αεροσκάφη της τύπου 787 Dreamliners με σκοπό την αποφυγή ανάλογων ατυχημάτων στο μέλλον.

Το ατύχημα με το Boeing της LATAM έγινε επειδή μία αεροσυνοδός πάτησε κατά λάθος έναν διακόπτη στο κάθισμα του πιλότου, το οποίο τον έσπρωξε στα χειριστήρια, πιέζοντας τη μύτη του αεροπλάνου προς τα κάτω!

Κατά τη διάρκεια του περιστατικού άνθρωποι πετάχτηκαν στην οροφή του αεροπλάνου, το οποίο εκτελούσε την πτήση από την Αυστραλία προς τη Νέα Ζηλανδία.

Αρκετοί επιβάτες υπέστησαν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις καθώς χτύπησαν στην οροφή του αεροπλάνου με τόση δύναμη που έσπασαν πάνελ!

Η επείγουσα οδηγία

Η Boeing ανέφερε πως η έρευνα για την πτήση LA800 βρίσκεται σε εξέλιξη και ως προληπτικό μέτρο υπενθυμίζουν στους χειριστές των αεροσκαφών τύπου 787 “ένα δελτίο σέρβις που εκδόθηκε το 2017, το οποίο περιλάμβανε οδηγίες για την επιθεώρηση και τη συντήρηση των διακοπτών στα καθίσματα του καταστρώματος διακυβέρνησης”.

Η εταιρεία κάλεσε ουσιαστικά τους πιλότους, κατά τη διάρκεια ελέγχων που κάνουν πριν την απογείωση, να κοιτούν και τα καθίσματά τους.

Η ξαφνική “πτώση” αεροσκάφους της χιλιανής αεροπορικής εταιρείας LATAM κατά την οποία τραυματίστηκαν δεκάδες επιβάτες και η οποία προκλήθηκε πιθανότατα από ατύχημα στο κάθισμα του πιλοτηρίου, έφερε εκ νέου “πονοκέφαλο” στην Boeing.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.