Ο Ερντογάν ξαναχτυπά: Κόκκινος συναγερμός στο Αιγαίο…

Μαύρη λίστα: Οι «ανυπότακτοι» Έλληνες που τρέμει ο Ερντογάν

Οριακά δεν... ξέφυγαν τα πράγματα

Μπορεί οι ελληνοτουρκικές σχέσεις να έχουν αλλάξει τροχιά και η Ελλάδα να δείχνει καλή θέληση, ωστόσο από την Τουρκία συνεχίζουν να προκαλούν…

Με Navtex και Notam, αλλά και αμφισβήτηση των χωρικών υδάτων, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιλέγει τον δρόμο της έντασης δημιουργώντας συνεχώς προβλήματα και προκλήσεις.

Φαίνεται πως ο Ερντογάν θέλει να διατηρήσει την ένταση στο Αιγαίο, κρίνοντας από την τελευταία κίνηση της Τουρκίας.

Σύμφωνα με Action24 (και επιβεβαίωσε το Πολεμικό Ναυτικό), τουρκικό σκάφος της Ακτοφυλακής έκανε ένα κρεσέντο επικίνδυνων ελιγμών παραβιάζοντας την οριογραμμή ανάμεσα στην μικρή και την μεγάλη Ίμια, δηλαδή τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Στην συνέχεια το ελληνικό λιμενικό το προσέγγισε ζητώντας από το σκάφος να αποχωρήσει από τα ελληνικά σύνορα, με αποτέλεσμα η τουρκική ακταιωρός να αναπτύξει ταχύτητα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα δύο σκάφη είχαν πολύ κοντινή απόσταση μεταξύ τους και παραλίγο να συγκρουστούν την ώρα που έπλεαν το ένα δίπλα στο άλλο.

Το περιστατικό συνέβη λίγες εβδομάδες μετά τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και αποδεικνύει πως η Τουρκία επιθυμεί τη διατήρηση της έντασης στο Αιγαίο.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.