Πολύ άσχημη εξέλιξη για τον Τάιλερ Μακμπέθ…

stefanos-kasselakis

Δυσκολίες για τον Τάιλερ...

Και επίσημα «σειρούλα» ο Στέφανος Κασσελάκης, καθώς παρουσιάστηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού (ΚΕΠΒ) στη Θήβα για να εκπληρώσει την 20ήμερη θητεία του ως απόδημος. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε μάλιστα στο στρατόπεδο συνοδεία του πατέρα του, ο οποίος τον αποχαιρέτησε στην πύλη.

Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάστηκε στη Θήβα και έκανε λίγες στιγμές πριν ένα τελευταίο τηλεφώνημα. Ο ρεπόρτερ του MEGA απευθύνθηκε στον πατέρα του, ο οποίος δήλωσε: «Εδώ υπηρέτησα και εγώ, στο Πυροβολικό. Από εδώ ξεκίνησα και πήγα στο Παύλου Μελά. Είμαι συγκινημένος».


Φυσικά η παρουσίαση του Στέφανου Κασσελάκη δεν έμοιαζε με αυτή ενός κοινού στρατεύσιμου, αφού έγινε παρουσία ενός «επιτελείου» από δημοσιογράφους και cameraman, που κατέγραψαν καρέ-καρέ την είσοδό του.


Άσχημη εξέλιξη για τον Τάιλερ Μακμπέθ

Και ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης μπήκε στον στρατό, ο Τάιλερ Μακμπέθ ταξίδεψε στις ΗΠΑ και έχει… πονοκέφαλο με ένα ζήτημα που έχει προκύψει.

Αναλυτικά, η κυβέρνηση Τσίπρα το 2016 προκειμένου να δυσκολέψει τη ζωή της συζύγου του προέδρου της ΝΔ Μαρέβας Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη, η οποία είχε μετοχές σε γαλλική εταιρεία στην οποία ανήκε το σπίτι του Βολταίρου στο Παρίσι, επεξέτεινε και στις εταιρείες αλλοδαπής το νόμο Καστανίδη του 2003, ο οποίος προέβλεπε το ασυμβίβαστο για τους πολιτικούς να μετέχουν σε εξωχώριες εταιρείες.

Τώρα, ο συγκεκριμένος νόμος αγγίζει και τον Τάιλερ Μακμπέθ καθώς ο γάμος με τον Στέφανο Κασσελάκη στις ΗΠΑ -όπου είναι νόμιμος ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών- αυτόματα νομιμοποιείται και εδώ μετά την ψήφιση του νόμου για την ισότητα στο γάμο.

Όπως αναφέρει το newsit.gr, σύμφωνα με το νόμο, απαγορεύεται να έχουν μετοχές σε εταιρείες αλλοδαπής εκτός από τους βουλευτές, τους ευρωβουλευτές και του πολιτικούς αρχηγούς, και πρόσωπα που μπορούν να θεωρηθούν ως παρένθετα και αυτά είναι: α) οι σύζυγοι και οι εν διαστάσει σύζυγοί τους και τα πρόσωπα, με τα οποία έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, β) οι πρώτου βαθμού συγγενείς τους κλπ. Συγγενείς Α’ βαθμού είναι: (κατιόντες – ανιόντες) γονείς, παιδιά (εξ αγχιστείας) ο σύζυγος, η σύζυγος, πεθερός, πεθερά.

Εν ολίγοις μπορεί να φτάσει ο έλεγχος για παρένθετα πρόσωπα μέχρι την Αμερικανίδα πεθερά του Κασσελάκη, τους γονείς του που ζουν στις ΗΠΑ κλπ.

 

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.