Πάει για να τρυπήσει το ταβάνι: Κίνηση εκτόξευσης από τον Κυριάκο Βελόπουλο

Δημοσκόπηση-«γροθιά» για Βελόπουλο…

Τι θα κάνει;

Στο 12,5% (από το 14,4% του προηγούμενου μήνα) κλείνει η ψαλίδα μεταξύ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την Interview για λογαριασμό του politic.gr.

Η Νέα Δημοκρατία υποχωρεί κατά 2 μονάδες (24,7%), το ΠΑΣΟΚ (10,5%) και το ΚΚΕ (6%) υποχωρούν κατά μία μονάδα, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που διατηρεί το ποσοστό του (12,2%). Από τη δημοσκόπηση

Ωστόσο, από τη δημοσκόπηση προκύπτει ένα άλλο ενδιαφέρον εύρημα: η πρωτοφανής άνοδος της Ελληνικής Λύσης. Συγκεκριμένα, το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου κάνει άλμα από το 7,8% στο 10,2%.

Κίνηση εκτόξευσης

Με δεδομένο ότι η Ελληνική Λύση και η Νίκη ανοίγουν… περπατησιά και φαίνεται ότι στις ευρωεκλογές θα πάνε καλύτερα από τις εθνικές εκλογές, διάφοροι πολιτευτές της ΝΔ ή πρώην βουλευτές και υπουργοί έχουν αρχίσει να δελεάζονται με την ιδέα της μετακόμισης προς Βελόπουλο ή Νατσιό.

Σύμφωνα με το reader.gr, οι συγκεκριμένοι βουλευτές θα μείνουν με την… όρεξη, καθώς ο Βελόπουλος θέλει να διοικεί το κόμμα του με τον τρόπο που καταλαβαίνει αυτός και βλέπει ότι δεν χρειάζεται κανέναν για να διευρύνει το ακροατήριό του.

Η συγκεκριμένη κίνηση αναμένεται να ανεβάσει περαιτέρω τα ποσοστά της Ελληνικής Λύσης αφού σκοπός του Κυριάκου Βελόπουλου είναι να συσπειρώσει το κομματικό του ακροατήριο, κερδίζοντας δυνάμεις και από απογοητευμένους ψηφοφόρους της ΝΔ με το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Επί της ουσίας, ο Κυριάκος Βελόπουλος δεν θα πάρει βουλευτές από τη ΝΔ για να μην ταυτίσουν την Ελληνική Λύση μαζί της.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.