Το στοιχείο που τον έσωσε: Γι’ αυτό η εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή του Μίχου για το βιασμό

aselgeia

Η πρόταση στο δικαστήριο

Την ενοχή της μητέρας για όλες τις κατηγορίες, την αθώωση του Ηλία Μίχου για βιασμό, την αθώωση του «Μιχάλη» για γενετήσια πράξη με ανήλικο και την ενοχή για την ίδια κατηγορία για 23, πρότεινε η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού, στη δίκη για την υπόθεση των Σεπολίων που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη.


Αναλυτικά, για τους 23 κατηγορούμενους που φέρεται ότι συνευρέθηκαν της 12χρονης, η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή των 22 για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο έναντι αμοιβής που έχει συμπληρώσει τα 12 έτη και την αθώωση λόγω αμφιβολιών ενός κατηγορούμενου, πακιστανικής καταγωγής.

Η εισαγγελέας ζήτησε η μητέρα να κηρυχτεί ένοχη για διακεκριμένη μαστροπεία και για διακεκριμένη πορνογραφία. Επίσης, πρότεινε η μητέρα να κηρυχτεί ένοχη για το πλημμέλημα του εκβιασμού, εις βάρος της πρώην συζύγου του Ηλία Μίχου. Σύμφωνα με την εισαγγελέα, η μητέρα φέρεται να έχει διανείμει πορνογραφικό υλικό στους συγκατηγορουμένους της.

Η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή της μητέρας για διακεκριμένη μαστροπεία, με την επιβαρυντική περίσταση ότι η ίδια είναι πρόσωπο που έχει την επιμέλεια και την φροντίδα της ανήλικης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ως προς την μαστροπεία, κατά την εισαγγελέα, φέρει τη μορφή εξώθησης και διευκόλυνσης μέσω αφόρητων πιέσεων, συναισθηματικού εκβιασμού και προτροπών προς την ανήλικη κόρη της να εκδίδεται για να της φέρνει λεφτά, αλλά και μέσω πληροφοριακών συστημάτων με τη μορφή αφόρητων πιέσεων και προτροπών να παράγει η ανήλικη βίντεο και φωτογραφίες ώστε να της φέρνει χρήματα.


Ένοχος για μαστροπεία ο «Μιχάλης»

Η εισαγγελέας με την αγόρευση ζήτησε επίσης να κριθεί ένοχος ο αποκαλούμενος «Μιχάλης», δεύτερος εκ των βασικών κατηγορουμένων, για τις κατηγορίες της διακεκριμένης μαστροπείας προσώπου νεότερου των 15 ετών με σκοπό το κέρδος και της διακεκριμένης πορνογραφίας ανηλίκου κάτω των 12 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ζητήθηκε η αθώωση του «Μιχάλη» για γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής καθώς φέρεται να υποστηρίχθηκε από την εισαγγελική έδρα ότι δεν προέκυψε ότι συναντήθηκε με την 12χρονη.

Γιατί ζητήθηκε απαλλαγή του Μίχου για βιασμό

Νωρίτερα, η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του Ηλία Μίχου για διακεκριμένη κατάχρηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα 14 έτη από πρόσωπο που του το είχαν εμπιστευτεί, για κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικο κάτω των 12 ετών αλλά χωρίς εξαναγκασμό και κερδοσκοπία, για διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται, καθώς και για οπλοκατοχή.

Η εισαγγελικός λειτουργός ωστόσο ο ζήτησε να κηρυχθεί αθώος λόγω αμφιβολιών για βιασμό του παιδιού, μαστροπεία σε οίκους ανοχής, μαστροπεία μέσω εξαναγκασμού με αποκόμιση εσόδων από πορνεία και εμπορία ανθρώπων.

Υπενθυμίζεται πως ο Ηλίας Μίχος έχει αρνηθεί ότι βίαζε και εξέδιδε την 12χρονη ενώ ισχυρίστηκε πως συνευρέθηκε με το ανήλικο κορίτσι.

Η εισαγγελέας, από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν θεώρησε πως δεν προκύπτει ότι ο Ηλίας Μίχος χρησιμοποίησε βία για να προβεί σε ασελγείς πράξεις εις βάρος της 12χρονης και για αυτό το λόγο ζήτησε να απαλλαχτεί από την κατηγορία του βιασμού.

Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε στο T-live υπάρχει πληθώρα οπτικοακουστικού υλικού που παρουσιάστηκε στη δίκη. Από αυτό το υλικό φαίνεται πως αθωώνεται ο Ηλίας Μίχος για τον βιασμό.


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.