Και λέγαμε πότε θα το πει: Πάλι τα ίδια από τον Ερντογάν…

Και λέγαμε πότε θα το πει: Πάλι τα ίδια από τον Ερντογάν…

Πάλι τα ίδια... 

Μπορεί το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να δείχνει ένα πιο… φιλικό πρόσωπο, μετά και την επίσκεψη στην Ελλάδα, αλλά φαίνεται πως όλα είναι παροδικά!

Ο Τούρκος πρόεδρος έκανε «ολική επαναφορά» στις προκλητικές δηλώσεις, αναφερόμενος στην Ελλάδα.

Σε μία προσπάθεια συσπείρωσης του εκλογικού σώματος, ενόψει και των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Σμύρνη μίλησε για εχθρούς στη θάλασσα και για κραυγή που θα ακουστεί σε όλο το Αιγαίο.

«Πλησιάζουμε στην επούλωση των πληγών της Σμύρνης, η οποία, ρίχνοντας τον εχθρό στη θάλασσα, διέλυσε όχι μόνο τα μαύρα σύννεφα πάνω από το κεφάλι της, αλλά και τις φιλοδοξίες για προδοσία ενάντια στην ανεξαρτησία της πατρίδας. Απελευθερώθηκε από τον εχθρό πριν από έναν αιώνα, αλλά δεν μπόρεσε να απαλλαγεί από τους ανήμπορους σε υπηρεσία. Ευχόμαστε η Σμύρνη να βγει νικήτρια. Γι’ αυτό, βγάλτε τόση κραυγή από εδώ, ώστε να ακουστεί σε όλο το Αιγαίο. Είμαστε έτοιμοι;», είπε μεταξύ άλλων.

Ο Τούρκος πρόεδρος, τόνισε, επίσης, ότι η Τουρκία πρέπει να καταλάβει τη θέση που της αξίζει ανάμεσα στις πιο προηγμένες χώρες του κόσμου.

«Φιλοδοξούμε να φέρουμε αυτή την πόλη, που είναι μια από τις πιο σπάνιες γωνιές όχι μόνο της χώρας μας αλλά και του κόσμου, σε ένα επίπεδο που να ανταποκρίνεται στην αρχαία ιστορία και τις δυνατότητές της. Η Σμύρνη θα επιλέξει πολιτικό σύστημα στις 31 Μαρτίου. Ευχόμαστε η Σμύρνη να βγει νικήτρια. Γι’ αυτό, βγάλτε τόση φωνή από εδώ, ώστε να ακουστεί σε όλο το Αιγαίο», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Στο παρελθόν ο Ερντογάν είχε αναφερθεί στη Σμύρνη λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «εσύ ρίχνεις τους γκιαούρηδες στη θάλασσα και προστατεύεις τους ανήμπορους!», ενώ προσφάτως και ειδικότερα στα τέλη Ιανουαρίου είχε μιλήσει ξανά με ανάλογες φράσεις όταν παρουσίαζε τους υποψηφίους του AKP για τις δημοτικές εκλογές. «Ο αγώνας δεν τελείωσε με τη ρίψη του εχθρού στη θάλασσα και την εκδίωξή του από τα εδάφη μας», είχε πει χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.