«Κλείδωσε» και επίσημα: Τότε θα δούμε το πρώτο μη κρατικό πανεπιστήμιο στην Ελλάδα

«Κλείδωσε» και επίσημα: Τότε θα δούμε το πρώτο μη κρατικό πανεπιστήμιο στην Ελλάδα

Είναι, πια, γεγονός.

Ένα από τα πιο φλέγοντα ζητήματα το τελευταίο διάστημα, μαζί φυσικά με το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών στη χώρα μας, ήταν εκείνο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια στη χώρα μας.

Η κυβέρνηση ήθελε να «περάσει» το συγκεκριμένο νομοσχέδιο από τη Βουλή, όμως συνάντησε σημαντικές αντιδράσεις από μεγάλη μερίδα των υπολοίπων κομμάτων, με πολλούς ν’ αντιτίθενται εντόνως στις προθέσεις της Νέας Δημοκρατίας.

Φυσικά, έχοντας την απαραίτητη πλειοψηφία το κυβερνών κόμμα βρήκε 159 ψήφους κι έτσι τα ιδιωτικά πανεπιστήμια είναι και επισήμως γεγονός στην Ελλάδα, με το μεγάλο ζητούμενο να είναι, πια, πότε θα… εμφανιστεί το πρώτο.

Η απάντηση;

Σε 18 μήνες από τώρα, ήτοι 1.5 χρόνο! Η επιτομή του… μπαμ-μπαμ. Πιο συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε ο  υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κυριάκος Πιερρακάκης μιλώντας στα «Παραπολιτικά», σε 18 μήνες από τώρα θεωρεί πως θα έχουν βγει στον «αέρα», προσθέτοντας πως μέχρι σήμερα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για λειτουργία παραρτημάτων στην Ελλάδα 10 ξένα κολέγια.

Παράλληλα, ο κ. Πιερρακάκης αποκάλυψε ότι στις επόμενες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στον χώρο της Παιδείας περιλαμβάνεται και ο διάλογος για το Εθνικό Απολυτήριο.

Σε 1.5 χρόνο από τώρα, λοιπόν, πολλά πράγματα θ’ αλλάξουν στον τομέα της παιδείας στη χώρα μας.

Προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο, μένει α φανεί…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.