«Παγίδευσε» τον εαυτό του: Όχι κι έτσι, κ. Κουτσούμπα…

koutsoumpas

Θα έπρεπε να το σκεφτεί σίγουρα καλύτερα.

Ξέρετε τι λένε για τα φάουλ; Όταν δεν υπάρχει πρόθεση, τότε δεν τιμωρούνται αυστηρά. Όταν όμως είναι «εσκεμμένα», τότε δίνονται ως… αντιαθλητικά.

Ως δεινός πολιτικός παίκτης ο Δημήτρης Κουτσούμπας θα έπρεπε να γνωρίζει ότι τέτοιου είδους λεκτικοί ακροβατισμοί, όσο viral μπορούν να γίνουν, άλλο τόσο μπορούν να επιφέρουν και οδυνηρά αυτογκόλ, αν είναι άγαρμποι και φτάνουν στα όρια της… χυδαιότητας.

Είναι γνωστό ότι ο γενικός γραμματέας του Κ.Κ.Ε. βασίζεται στις ατάκες του, που «πουλάνε». Άλλοτε χιουμοριστικές, άλλοτε καλτ κι άλλοτε viral, ο Δημήτρης Κουτσούμπας προσπαθεί να πιάσει το λαϊκό σφυγμό, να ακούσει την γλώσσα των νέων και να την υιοθετήσει στον πολιτικό του λόγο.

Μόνο που δεν είναι όλοι για όλα.

Η ατάκα που έφερε… σεισμό

Επιτιθέμενος κατά του σκανδιναβικού μοντέλου που προτείνει το ΠΑΣΟΚ, είπε πως η επιβολή διδάκτρων σε μη κρατικά ΑΕΙ θα οδηγήσει τις φοιτήτριες να αναζητήσουν… sugar daddies.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η ατάκα αυτή δεν έμεινε ασχολίαστη τόσο από την Νέα Δημοκρατία, όσο και από το ΠΑΣΟΚ που «δίκασαν» τον γενικό γραμματέα του Κ.Κ.Ε. για αυτή την μάλλον άστοχη τοποθέτηση, που έγινε πιθανότατα για λόγους εντυπωσιασμού.


Ωστόσο, ο Δημήτρης Κουτσούμπας επανήλθε και με νέα του τοποθέτηση στην Βουλή υπεραμύνθηκε της άποψη του, δευτερολογώντας επί του θέματος:  «αυτό που ενοχλεί δεν είναι η πραγματικότητα, αλλά η καταγγελία και η αποκάλυψή της. Δεν ενοχλείστε που όλα αυτά συμβαίνουν γύρω μας, αλλά ενοχλήστε όταν βγαίνουν στην επιφάνεια», τόνισε και κατέληξε: «Γιατί δεν καταγγέλλετε το ότι κυκλώματα και ολόκληρες εταιρείες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν με αυτόν τον τρόπο φοιτήτριες και φοιτητές για να πληρώνουν τα υψηλά δίδακτρα στις σχολές τους στις χώρες τις αναπτυγμένες Ευρώπης»;

«Πάψτε να υπερασπίζεστε τη σαπίλα»!

Ο γενικός γραμματέας του Κ.Κ.Ε. εμφάνισε δημοσιεύματα από το εξωτερικό και διαφημίσεις που αποδείκνυαν τα λόγια του και ανέβασε και πάλι τους τόνους: «Αυτούς τους αλιτήριους εμπόρους λευκής σαρκός καταγγείλαμε και όχι τις γυναίκες θύματα της εκμετάλλευσης. Αντί να καταγγείλετε όλους αυτούς, καταγγέλλετε το ΚΚΕ. Εμείς μπορούμε να απευθυνόμαστε στις νέες κοπέλες, να τις κοιτάμε στα μάτια και να τις καλούμε στους αγώνες. Πάψτε να υπερασπίζεστε τη σαπίλα, τη διαφθορά, τον εκφυλισμό, την οικονομική εξάρτηση των γυναικών, την εκμετάλλευση», κατέληξε.


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.