ΝΔ: Σενάριο διαδοχής Μητσοτάκη και αλλαγής ρόλου του

Έχετε καταλάβει γιατί μειώθηκαν δραστικά τα κρούσματα μετά το διάγγελμα;

Θα το δούμε στην πράξη;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού αυτή τη στιγμή και όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι δεν απειλείται σοβαρά από κανέναν. Πώς θα σας φαινόταν όμως εάν ο ίδιος ο πρωθυπουργός αποφάσιζε να αλλάξει σε λίγα χρόνια ρόλο για τα σαλόνια των Βρυξελλών;

Το συγκεκριμένο σενάριο προβλέπει πρόωρες εκλογές και διαδοχή σε βάθος χρόνου στη Νέα Δημοκρατία. Διαβάστε τι γράφει ο Αποκρυπτογράφος του Newsit:

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι μαζί με τον Κροάτη ομόλογο του οι πιο ισχυροί ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Στο Βουκουρέστι, στο συνέδριο του ΕΛΚ, ήταν ο πλέον δημοφιλής ηγέτης. Του ζητούσαν πολλοί να τραβήξουν selfie. Μόλις είχε φτάσει από την Ουκρανία όπου έζησε το πραγματικό δράμα του πολέμου, τον ρωσικό βομβαρδισμό σε μικρή απόσταση από την πομπή της ελληνικής αποστολής. Ήθελαν να ακούσουν την εμπειρία του από πρώτο χέρι. Και πάλι αναζωπυρώθηκαν οι συζητήσεις για ευρωπαϊκό πόστο. Όμως διπλωματικές πηγές των Βρυξελλών δείχνουν το 2029, μετά τις επόμενες ευρωεκλογές και τα νέα κοινοτικά όργανα που θα συγκροτηθούν τότε.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι πιθανό το σενάριο των πρόωρων εκλογών. Για παράδειγμα την Άνοιξη του 2026. Η αντιπολίτευση δύσκολα θα έχει ανασυγκροτηθεί (ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ) και η ΝΔ θα κερδίσει. Μέχρι το 2029 που θα γίνουν οι ευρωεκλογές με κάποιον τρόπο θα δρομολογηθεί και η διαδοχή στη ΝΔ.

Τρεις φορές πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης και με το ευρωπαϊκό προφίλ που κτίζει δεν αποκλείεται να βρεθεί στα σαλόνια των Βρυξελλών. Τη θέση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είθισται να την παίρνει πρώην ή νυν πρωθυπουργός.

Βέβαια σενάρια για πρόωρες εκλογές στα δυόμιση χρόνια κλπ. ακούγονταν και μετά την πρώτη νίκη της ΝΔ το 2019. Εξαντλήθηκε όμως η τετραετία. Και όπως συνηθίζει να λέει ο πρωθυπουργός σε συνομιλητές του «εμένα θα ακούτε τι λέω, όχι τους άλλους»! Και ο ίδιος έχει διαψεύσει τα περί ευρωπαϊκού πόστου και έχει τονίσει ότι είναι τιμή του να είναι πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.