Μπαίνει μέτρο: Με πόσες απουσίες θα μένει ένας μαθητής στην ίδια τάξη μετά την αλλαγή που έρχεται

Οι μαθητές επιστρέφουν στα θρανία -Πόσα κενά υπάρχουν στα σχολεία, πότε θα καλυφθούν

Έρχονται αλλαγές

Οι αλλαγές που έρχονται στα σχολεία θα αφορούν και στις απουσίες των μαθητών. Την αποκάλυψη έκανε σήμερα ο «Βηματοδότης», ο οποίος εξήγησε τι θα συμβαίνει στο εξής με τον… μαγικό αιρθμό 114 στις απουσίες των παιδιών. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ:

Απουσία κυρίως την ονομάζουν οι εκπαιδευτικοί. Οι μαθητές σίγουρα την αποκαλούν «κοπάνα», χρόνια τώρα. Μόνον που τώρα αλλάζουν όλα στις απουσίες και είναι ένα θέμα που θα ασχοληθεί το υπουργείο Παιδείας μετά τον νόμο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Ήδη, όπως μαθαίνω υπάρχουν προτάσεις, αλλά η σημαντικότερη πρόταση είναι να χωριστούν πλέον οι απουσίες σε δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες, όπως παλιά. Δεν ξέρω εάν τελικά μείνουν οι 114 απουσίες για να χάσει κάποιος την χρονιά, αλλά με το νέο σύστημα θα γνωρίζουν και οι γονείς γιατί και πότε απουσιάζει το παιδί τους.

Αλλά μην νομίζετε ότι το 114 ήταν κάτι το σταθερό. Έκανε κάποιος μαθητής ή κάποια μαθήτρια για παράδειγμα 114 απουσίες, αλλά εν συνεχεία προσκόμιζε χαρτί πως είχε Covid, ή ότι ήταν ανάγκη να ταξιδεύσει στο εξωτερικό και μπορούσε να απουσίαζε όσο ήθελε. Τώρα και στις κοπάνες μπαίνει, όπως μου λένε από το υπουργείο Παιδείας, ένα μέτρο.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.