Τελευταία δημοσκόπηση: Ισοπέδωση…

Δημοσκόπηση ανατροπών: Τρελή έκπληξη με τη Χρυσή Αυγή που δεν περίμενε κανείς

Κι αυτό φαίνεται.

Διανύουμε ένα εξαιρετικά «δυνατό» τρίμηνο σε πολιτικό επίπεδο, καθώς οι επερχόμενες ευρωεκλογές έχουν κάνει τα επιτελεία όλων των κομμάτων ν’ ανάψουν τις μηχανές στο φουλ και προσπαθούν να… τσιμπήσουν όσο το δυνατόν περισσότερες ψήφους.

Στόχος όλων, φυσικά, να πάνε όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται και α μειώσουν- ει δυνατόν- τη χαοτική διαφορά που τους χωρίζει από την Νέα Δημοκρατία, όπως αυτή διαμορφώθηκε στις περσινές διπλές εκλογές του καλοκαιριού.

Απ’ ό,τι φαίνεται, όμως, αυτή η διαφορά δεν πρόκειται να μειωθεί με τίποτα: σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις- μα και με μία που θα κυκλοφορήσει πολύ άμεσα σε πασίγνωστο Μέσο- η Νέα Δημοκρατία μπορεί να έχει χάσει κάποιες μονάδες αλλά παντού δίνεται πάνω από 35%. Και, μην ξεχνάμε, οι δημοσκοπήσεις έλαβαν χώρα την εβδομάδα της συμπλήρωσης ενός έτους για την τραγωδία των Τεμπών αλλά και πολύ κοντά στο νομοσχέδιο των ομόφυλων ζευγαριών, που για τους «σκληρούς» δεξιούς ήταν κόκκινο πανί.

Από κει και πέρα ο ΣΥΡΙΖΑ, λόγω και του πρόσφατου συνεδρίου και της προβολής που υπήρχε στο κόμμα, πήρε μία μονάδα φτάνοντας στο 14%, έχοντας ακριβώς το ίδιο ποσοστό με το ΠΑΣΟΚ που ούτε πάνω πάει ούτε κάτω.

Το ΚΚΕ είναι λίγο κάτω από το 10%, ενώ πάρα πολύ κοντά του είναι και η Ελληνική Λύση, που πάει (ασχολίαστο) για ρεκόρ… καριέρας.

Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς η ΝΔ θα έχει και πάλι διαφορά εκεί γύρω στις 20 μονάδες, κάτι που σημαίνει πως έχει ισοπεδώσει, πραγματικά, τους αντιπάλους της και την αξιωματική αντιπολίτευση.

Κι αυτό για την δημοκρατία δεν είναι ποτέ καλό…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.