Πού οφείλονται τελικά οι αιφνίδιοι θάνατοι των παιδιών…

Τα παιδιά περνούν λιγότερο χρόνο έξω, απ’ όσο οι φυλακισμένοι!

Σχετίζεται ή όχι η πανδημία του κορωνοϊού.

Για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα, αλλά και για την ανησυχία που έχουν προκαλέσει οι αιφνίδιοι θάνατοι σε παιδιά στη χώρα μας μίλησε στην πρωινή εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» η καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού.

Σε αυτό που στάθηκαν οι δημοσιογράφοι της εκπομπής για την ανησυχία στις νεαρές ηλικίες είναι οι θάνατοι των δύο παιδιών στην Θεσσαλονίκη, του 7χρονου αγοριού και του 3χρονου κοριτσιού.

«Είναι παράξενο αυτό που συμβαίνει. Εκείνο που μας ανησυχεί είναι ότι στη μεν πολύ βρεφική ηλικία ο αιφνίδιος θάνατος ήταν γνωστό φαινόμενο, στην εφηβική ηλικία ειδικά σε παιδιά που αθλούνται, το ίδιο», τόνισε η καθηγήτρια ενώ συμπλήρωσε:

«Aιφνίδιος θάνατος μετά από πυρετικό επεισόδιο είναι εξαιρετικά σπάνιος. Ίσως σε μια άλλη περίοδο τρεις αιφνίδιοι θάνατοι σε παιδιά να μη μας τρομοκρατούσαν. Τώρα με τον κορωνοϊό και την ηπατίτιδα όλο αυτό είναι ανησυχητικό αλλά κανείς δεν ξέρει τι πραγματικά γίνεται και αν είναι στο πλαίσιο του αναμενόμενου ή όχι».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.