Δεν το πίστευαν ούτε οι δημοσκόποι: Η μεγάλη έκπληξη στις εκλογές των ευρωεκλογών

Νέα δημοσκόπηση: Δείτε τη διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Έπεσαν από τα σύννεφα οι δημοσκόποι!

Μπορεί το ενδιαφέρον για τις δημοσκοπήσεις να επικεντρώνεται στη μάχη για την Αξιωματική Αντιπολίτευση, ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αφού η ΝΔ κυριαρχεί, ωστόσο το ενδιαφέρον για τις ευρωεκλογές έρχεται… εκ δεξιών.

Και αυτό διότι στις δημοσκοπήσεις απεικονίζεται μια έκπληξη που δεν περίμενε κανείς, ούτε καν οι δημοσκόποι.

Συγκεκριμένα, η Ελληνική Λύση που στις εκλογές του 2023 έλαβε 4,4% αυξάνει σταθερά τις δυνάμεις της, εκμεταλλευόμενη πρωτίστως την φθορά των Σπαρτιατών.

Πλέον, η άνοδος έχει επιταχυνθεί σύμφωνα με την MRB, με αποτέλεσμα το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου να φιγουράρει στην τέταρτη θέση, ξεπερνώντας το ΚΚΕ, στην πρόθεση ψήφου και για τις βουλευτικές εκλογές και για τις ευρωεκλογές!

Συγκεκριμένα, η Ελληνική Λύση μετριέται στο 7,8% στις βουλευτικές και στο 7,5% στις ευρωεκλογές, ενώ το ΚΚΕ λαμβάνει 7% και για τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις.

Μάλιστα, το κόμμα του κ. Βελόπουλου δεν είναι μακριά για τις ευρωεκλογές από τον ΣΥΡΙΖΑ (8,8%), αλλά ούτε και από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ (9,7%).


Την σημαντική άνοδο της Ελληνικής Λύσης καταγράφει και δημοσκόπηση της Opinion Poll. Στην εκτίμηση ψήφου για τις ευρωεκλογές το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου εμφανίζεται τέταρτο με ποσοστό 10,2%, πάνω από το ΚΚΕ (10,1%), ανεβάζοντας τη δυναμή του κατά 0,7 της μονάδας μέσα σε δέκα μέρες από την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας.


Άλλα δύο ενδιαφέροντα ευρήματα της δημοσκόπησης της MRB, για την Ελληνική Λύση είναι τα εξής:

  • Στην ερώτηση σχετικά με τον καταλληλότερο για πρωθυπουργό ο Κ. Βελόπουλος έρχεται τρίτος (7,4%), ξεπερνώντας οριακά τον Ν. Ανδρουλάκη (7,2%) και ευρισκόμενος πολύ κοντά στον Σ. Κασσελάκη (7,7%). Στην ίδια ερώτηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι μακράν πρώτος με 28,9%.
  • Στην κάρτα με τις συσπειρώσεις/μετακινήσεις των κομμάτων η Ελληνική Λύση λαμβάνει το αξιοσημείωτο ποσοστό 6,3% από ψηφοφόρους της ΝΔ τον περασμένο Ιούνιο, που σημαίνει ότι αρχίζει και αναπτύσσει διαύλους με το δεξιό τμήμα του κυβερνώντος κόμματος.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.