Η μάχη ζωής της Λιάνας Κανέλλη

Η μάχη ζωής της Λιάνας Κανέλλη

Συγκλονίζει η εξομολόγησή της

Ένα βήμα πριν τον θάνατο έφτασε η βουλευτής του ΚΚΕ και δημοσιογράφος, Λιάνα Κανέλλη.

Η ίδια μίλησε για πρώτη φορά για την πιο δύσκολη μάχη που έχει δώσει στη ζωή της…

Η βουλευτής αναφέρθηκε πως αμέλησε να εμβολιαστεί για πνευμονιόκοκκο και «έπαθα πνευμονία από αμέλεια. Πήγα κάπου την Πρωτοχρονιά και κόλλησα».

«Είχα 39 πυρετό αλλά ένιωθα δυσφορία. Όταν έχω δυνάμεις τις εξαντλώ… Μπαίνω νοσοκομείο και μαζί με την πνευμονία κολλάω συγκυτιακό ιό (RSV), αυτόν που κολλάνε τα παιδάκια. Στις 3 Ιανουαρίου έγιναν αυτά», συνέχισε.

«Ήρθανε και με λιώσανε. Μπήκα Τετάρτη, την Παρασκευή βρήκαν την πνευμονία και ήταν κάτω δεξιά. Το λέω για όσους πέρασαν κορονοϊό, μου είχε αφήσει εκεί μια μικρή μάζα. Και εκεί χτύπησε η πνευμονία», ανέφερε.

«Και εκεί καταρρέω. Είχα βρογχόσπασμα. Οι πνεύμονες του καπνιστή δεν έχουν ελαστικότητα όπως αυτών που δεν καπνίζουν. Έκανα σπασμό και δεν ξανά ανέπνευσα», εξομολογήθηκε.

Περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατούσε εκείνες τις ημέρες, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «ευτυχώς δεν με άκουσαν και με διασωλήνωσαν, έλεγα αυτή τη χαζομάρα. Έμεινα 9 νύχτες διασωληνωμένη. Άντεξαν τα νεφρά, η καρδιά και το συκώτι τα χάπια επειδή δεν πίνω. Αν έπινα είναι σίγουρο ότι δεν θα ζούσα, το λέω για να με ακούνε!», καθώς η κατάσταση της υγείας της ήταν τόσο σοβαρή που θα μπορούσε να της στερήσει ακόμη και τη ζωή.

«Με είχαν για ετοιμοθάνατη»

«Ας μιλήσουμε ανοιχτά οι γιατροί με είχαν για ετοιμοθάνατη. Πήγα και ήρθα, φοβήθηκα πάρα πολύ. Έλεγα σε όλους κοιτάξτε το παιδί μου, εγώ πεθαίνω. Είχα την ατυχία να ακούω τα πάντα μέσα στο νοσοκομείο. Ήθελα να ζήσω, αυτό με έσωσε», ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνέντευξής της.

Θέλησε επίσης να απευθύνει έκκληση και στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, προκειμένου να φέρει στην Ελλάδα το εμβόλιο για τον συγκυτιακό ιό.

Συμπλήρωσε επίσης πως όταν βγήκε από τη ΜΕΘ είχε χάσει 14 κιλά μυϊκής μάζας και ήταν τόσο αδύναμη που δεν μπορούσε να σηκώσει το χέρι της, ούτε καν για να κρατήσει το κινητό της.

Τέλος, θέλησε να στείλει και ένα μήνυμα προς τις οικογένειες των ανθρώπων που βρίσκονται στις ΜΕΘ, να μην τους περνάνε το άγχος τους, αλλά και στους ίδιους τους ασθενείς που περνούν δύσκολες ώρες, να επικεντρώνονται στις χαρούμενες αναμνήσεις τους αλλά και στα πρόσωπα που αγαπούν για να παίρνουν δύναμη τις στιγμές αυτές.

«Εγώ το τσιγάρο δεν το έκοψα γιατί αρρώστησα. Όταν συνήλθα είπα έκοψα το τσιγάρο, δεν με πίστεψε κανένας. 30 ημέρες χωρίς υποκατάστατο και εκεί είναι το λάθος. Μου έδωσαν νικοτίνη η οποία αποβάλλεται. Πλέον καπνίζουν φίλοι δεν με νοιάζει. Το έκοψα», είπε.

«Εμένα με έσωσαν οι άνθρωποι που με αγαπάνε», τόνισε η Λιάνα Κανέλλη.


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.