Παγκόσμιος τρόμος: Ο Πούτιν δεν μπλοφάρει…

Παγκόσμιος τρόμος: Ο Πούτιν δεν μπλοφάρει…

Τρόμος από τις δηλώσεις του

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν απηύθυνε την ετήσια ομιλία του. Η ομιλία έρχεται δύο εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές, στις οποίες ο Πούτιν αναμένεται να κερδίσει άλλη μια εξαετή θητεία με συντριπτική διαφορά.

«Σήμερα, που η πατρίδα μας υπερασπίζεται την κυριαρχία και την ασφάλειά της και προστατεύει τις ζωές των συμπατριωτών μας» είπε, αναφερόμενος στις ουκρανικές περιοχές που έχει προσαρτήσει η Μόσχα.

«Ο αποφασιστικός ρόλος σε αυτόν τον δίκαιο αγώνα ανήκει στους πολίτες μας, στην ενότητά μας, στην αφοσίωση στην πατρίδα μας και στην ευθύνη για την τύχη της» σημείωσε, επί του ιδίου θέματος.

Ισχυρίστηκε πως ο ρωσικός λαός υποστηρίζει την «ειδική επιχείρηση, κατά απόλυτη πλειοψηφία» και τόνισε πως «παρ’ όλες τις δοκιμασίες και την πικρία των απωλειών, ο λαός είναι αμετακίνητος σε αυτή την επιλογή».

«Δεν ξεκινήσαμε εμείς αυτόν τον πόλεμο στο Ντονμπάς. Όπως έχω πει πολλές φορές, θα κάνουμε τα πάντα για να τον τερματίσουμε, για να εξαλείψουμε τον ναζισμό. Για να εκπληρώσουμε όλα τα καθήκοντα της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης. Για να προστατεύσουμε την κυριαρχία και την ασφάλεια των πολιτών μας» υπογράμμισε.

Δεν μπλοφάρει ο Πούτιν

Σε άλλο σημείο της ετήσιας ομιλίας του, ο Πούτιν επαίνεσε τη μαχητική ικανότητα της χώρας του αλλά και έκανε αναφορά στα πυρηνικά της χώρας.

«Οι μαχητικές ικανότητες των ενόπλων δυνάμεων έχουν αυξηθεί πολλαπλά. Οι μονάδες μας κατέχουν σταθερά την πρωτοβουλία των κινήσεων. Προχωρούν με αυτοπεποίθηση σε διάφορες επιχειρησιακές κατευθύνσεις, απελευθερώνοντας νέα εδάφη» σημείωσε.

«Οι στρατηγικές πυρηνικές δυνάμεις βρίσκονται σε κατάσταση πλήρους ετοιμότητας για εγγυημένη χρήση» προειδοποίησε ο Πούτιν και έκανε ειδικές αναφορές σε οπλικά συστήματα που διαθέτει η Ρωσία.

Ο Ρώσος πρόεδρος κατήγγειλε τη Δύση ότι «προσπαθεί να μας παρασύρει σε μία κούρσα εξοπλισμών» και συμπλήρωσε: «Προσπαθούν να μας φθείρουν, να επαναλάβουν το τέχνασμα που κατάφεραν (να πετύχουν) με τη Σοβιετική Ένωση τη δεκαετία του ’80».

Στη συνέχεια ο Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε τη δύση πως σε περίπτωση που στείλει χερσαίες δυνάμεις στην Ουκρανία δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα!

«Η Δύση προκάλεσε τη σύγκρουση στην Ουκρανία, στη Μέση Ανατολή, σε άλλες περιοχές του κόσμου, και συνεχίζει να λέει ψέματα, χωρίς καμία αμηχανία, λέγοντας ότι η Ρωσία δήθεν σκοπεύει να επιτεθεί στην Ευρώπη. (…) Υπήρξε συζήτηση για το ενδεχόμενο αποστολής στρατιωτικών τμημάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. Αλλά θυμόμαστε την τύχη εκείνων που κάποτε έστειλαν τα αποσπάσματά τους στο έδαφος της χώρας μας. Αλλά τώρα οι συνέπειες για τους πιθανούς επεμβαίνοντες θα είναι πολύ πιο τραγικές. Πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι διαθέτουμε επίσης όπλα που μπορούν να πλήξουν στόχους στο έδαφός τους. Όλα αυτά απειλούν πραγματικά μια σύγκρουση με τη χρήση πυρηνικών όπλων και την καταστροφή του πολιτισμού. Δεν το καταλαβαίνουν αυτό;», είπε.

«Πρέπει να κατανείμουμε τους πόρους όσο το δυνατόν πιο ορθολογικά και να οικοδομήσουμε μια αποτελεσματική οικονομία των ενόπλων δυνάμεων, ώστε να επιτύχουμε το μέγιστο για κάθε ρούβλι αμυντικών δαπανών».

«Ξεκίνησε τον πόλεμο και είναι υπεύθυνος για τις συνέπειες»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, δια στόματος του εκπρόσωπου εξωτερικών υποθέσεων της Κομισιόν, Πίτερ Στάνο απάντησε στον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Πούτιν «συνεχίζει να εξαπατά το ίδιο του το έθνος και προσπαθεί να συνεχίσει να εξαπατά το διεθνές κοινό, αν υπάρχει ακόμη κάποιος ο οποίος τον ακούει» επεσήμανε ο αξιωματούχος.

«Ήταν ακόμη μία ευκαιρία γι’ αυτόν να διοχετεύσει τα πολύ γνωστά ψέματα» τόνισε ο Πίτερ Στάνο υπογραμμίζοντας ότι «αυτός ξεκίνησε τον πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας, αυτός είναι υπεύθυνος για όλες τις συνέπειες, εσωτερικά στη Ρωσία, περιφερειακά στην Ουκρανία, αλλά και στην παγκόσμια σκηνή».

Ρωτήθηκε, επίσης, σχετικά με την έκκληση εκπροσώπων της Υπερδνειστερίας προς την Ρωσία για προστασία από την πίεση της Μολδαβίας. Όπως ανέφερε, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρακολουθεί πολύ στενά τις εξελίξεις στη Μολδαβία.

«Πιστεύουμε ότι η σταθερότητα σε αυτή την περιοχή είναι προς το συμφέρον πρώτα από όλα των πολιτών και στις δύο πλευρές του ποταμού Δνείστερου και σε αυτό το πλαίσιο ενθαρρύνουμε και τις δύο πλευρές να συμμετέχουν σε έναν εποικοδομητικό διάλογο» τόνισε.

Προσέθεσε ότι υπάρχει συνεχής επικοινωνία με την κυβέρνηση και τις αρχές της Μολδαβίας και ότι υπάρχει εμπιστοσύνη ότι θα κάνουν τα πάντα για να χειριστούν την παρούσα κατάσταση.

«Η ΕΕ συνεχίζει να υποστηρίζει την ειρηνική και συνολική επίλυση της σύγκρουσης γύρω από την Υπερδνειστερία, την οποία προσεγγίζουμε στη βάση του σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας της Δημοκρατίας της Μολδαβίας» κατέληξε ο Πίτερ Στάνο.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.