Στην αντεπίθεση: Πρώτη μεταγραφή απ’ το ΠΑΣΟΚ ο Κασσελάκης

Στέφανος Κασσελάκης: Τόσες μέρες θα υπηρετήσει στον στρατό για να είναι νόμιμος

Τι ετοιμάζει;

Το μυστικό δείπνο Κασσελάκη – Γεροβασίλη στο Παγκράτι πυροδότησε μια σειρά από σενάρια για το μέλλον της σχέσης τους…

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλίμα ήταν εξαιρετικό ανάμεσα τους ενώ δεν αποκλείεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει περιοδεία στην Άρτα, εκλογική περιφέρεια της αντιπροέδρου της Βουλής.

Όπως όλα δείχνουν, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσπαθεί να μπει σε τροχιά αποκλιμάκωσης της έντασης με το βλέμμα, πάντα, στραμμένο στις κάλπες του Ιουνίου.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες και με δεδομένο την καλή συνεργασία της Γραμματέως του κόμματος, Ράνιας Σβίγκου, με τον διευθυντή του Γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Καπνισάκη, αρχίζουν να επικρατούν σκέψεις για την παραμονή της στη θέση αυτή. Μάλιστα, οι πληροφορίες θέλουν να υπήρξαν συζητήσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Άγνωστος χ σε αυτό το σενάριο είναι τι θα γίνει με τον αναπληρωτή γραμματέα Γιώργο Βασιλειάδη. Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης ανέλαβαν να σηκώσουν το βάρος, μετά την παραίτηση Τσίπρα, και να κρατήσουν τις ισορροπίες με την εκλογή Κασσελάκη.

ΣΥΡΙΖΑ: Αλλάζει εκπρόσωπο

Από εκεί και πέρα, στη σκιά των αρνητικών δημοσκοπήσεων, είναι σαφές το άνοιγμα που κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης αν και ετοιμάζει και μεγάλες αλλαγές στο κόμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αλλαγή εκπροσώπου τύπου θα γίνει άμεσα καθώς η Δώρα Αυγέρη θα είναι υποψήφια ευρωβουλευτής. Αλλαγή σκυτάλης θα υπάρξει και στη θέση του διευθυντή της Κ.Ο. μετά την απόφαση του Γιώργου Τσίπρα, μέλους της κομματικής τρόικα που επέδρασε καταλυτικά στο συνέδριο, να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Μεταγραφή από το ΠΑΣΟΚ

Όπως προαναφέρθηκε, οι γραμματείς του κόμματος πιθανότατα θα αλλάξουν. Σύμφωνα με το Βήμα, αναμένεται τη θέση να αναλάβουν νέα πρόσωπα και το ένα θα είναι ΠΑΣΟΚογενές. Αυτό δείχνει πως και η Χαριλάου Τρικούπη χάνει στελέχη, βλέποντας πως ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν μπορεί να επωφεληθεί από την πτώση του ΣΥΡΙΖΑ, ανεβάζοντας τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.