«Βουλιάζει» ο ΣΥΡΙΖΑ, οι δημοσκοπήσεις την απογειώνουν: Αν το δούμε κι αυτό από τη Νέα Αριστερά…

Νέα Αριστερά: Τώρα εξηγούνται πολλά…

Ρε, λέτε;

«Εκρηκτικό» ήταν το προ ημερών συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και μετά από τέσσερις ημέρες συγκρούσεων, αποφασίστηκε να μην γίνουν εσωκομματικές εκλογές.

Ο Στέφανος Κασσελάκης υποστηρίζει πως βγήκε ενισχυμένος από τη διαδικασία και ετοιμάζεται για ριζικές αλλαγές στο κόμμα. Αν και ο μεγάλος νικητής ήταν… άλλος και συγκεκριμένα ο Νίκος Παππάς. Και αυτό διότι τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισαν την πρόταση που κατέθεσε μαζί με τον Σωκράτη Φάμελλο για αναβολή των εκλογών και αποδείχτηκε πως ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Τσίπρα είναι ρυθμιστής στο κόμμα.

Η ρευστή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ και το… χάος ανάμεσα στα στελέχη που έχουν χωριστεί σε στρατόπεδα σε συνδυασμό με τη μεγάλη απώλεια ποσοστών στις δημοσκοπήσεις, έχει δημιουργήσει μία «χρυσή» ευκαιρία για το ΠΑΣΟΚ.

Η κίνηση-ματ

Η Χαριλάου Τρικούπη μπορεί να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία και να ανεβάσει τα ποσοστά της, όμως οι βουλευτές της έχουν άλλη άποψη!

Σύμφωνα με το newsbeast.gr, οι βουλευτές σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, σε όποιο στρατόπεδο κι αν ανήκουν, καλοβλέπουν τη δημιουργία μιας προοδευτικής παράταξης, δίχως όμως ο Στέφανος Κασσελάκης αλλά και ο Νίκος Ανδρουλάκης να έχουν ρόλο σε ένα τέτοιο σχήμα.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τον Αλέξη Χαρίτση και τη Νέα Αριστερά. Δεν αποκλείεται να υπάρξει συνεργασία της Νέας Αριστεράς με το ΠΑΣΟΚ, κάτι που θα φέρει περαιτέρω εκλογική συρρίκνωση του ΣΥΡΙΖΑ με αποτέλεσμα όσοι αποχώρησαν να «λαβώσουν» την Κουμουνδούρου.

Μάλιστα, η Νέα Αριστερά, ως «αυτόνομη» έχει αρχίσει να δίνεται στις δημοσκοπήσεις πάνω από το 3%, ποσοστό που ουδέποτε την βλέπαμε μέχρι τώρα.

Ενδιαφέρον…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.