Ολική επαναφορά: Και το όνομα αυτού, Γαβριήλ Σακελλαρίδης…

Ώρα Σακελλαρίδη: Το σχέδιο Τσίπρα που τρέμουν στην Κουμουνδούρου

Η δυναμική επιστροφή 

Υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού της Νέας Αριστεράς ανέλαβε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, επιστρέφοντας στην ενεργό πολιτική μετά από 9 χρόνια.

«Ήταν απολύτως λογική η δήλωσή μου ότι επιστρέφω στο πολιτικό μου. Από τον ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησα, όπως και άλλοι. Αυτό δε σημαίνει ότι ένα κόμμα παραμένει σπίτι σου επειδή είναι ισχυρό brand name. Έχει να κάνει με τη σοβαρότητα, την αξιοπιστία και τους ανθρώπους», έχει δηλώσει.

«Είμαι με περηφάνια στη Νέα Αριστερά, προφανώς ένιωθα ότι έχω ανάγκη να με εκφράζει το κόμμα για το οποία θα επέστρεφα στην πολιτική μετά από 9 χρόνια απουσίας», συμπλήρωσε.

«Δεν ένιωθα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο πολιτικός χώρος που θα μπορούσα να προσφέρω πλέον. Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ με θλίβουν και μου δημιουργούν ανάμεικτα συναισθήματα», τόνισε.

Μάλιστα, ο ίδιος υπογράμμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μαύρη τρύπα που ρουφάει πολιτικές δυνάμεις, θέσεις και την αξιοπρέπεια του κόσμου της Αριστεράς».

Η ολική επαναφορά

Η αποστασιοποίηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη επί εννέα χρόνια από το ΣΥΡΙΖΑϊκό προσκήνιο, ήταν μια στάση συνεπής προς τις αρχές του, εκείνες που τον ώθησαν να παραιτηθεί από βουλευτής τον Νοέμβριο του 2015 αρνούμενος να ψηφίσει τα προαπαιτούμενα του τρίτου μνημονίου.

Η ολική επαναφορά του στην παρούσα συγκυρία στη θέση ευθύνης του υπεύθυνου πολιτικού σχεδιασμού της Νέας Αριστεράς, της αριστερής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ που αποχώρησε καταγγέλλοντας «την πορεία εκφυλισμού και απαξίωσης της Αριστεράς και των προοδευτικών δυνάμεων», συνιστά την ιδεολογική και πολιτική επανασύνδεσή του με εκείνο το ρεύμα ιδεών με το οποίο προ πολλού ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαρρήξει κάθε δεσμό, όπως αναφέρει ο Βηματοδότης.

Παρά τις αποστάσεις που τηρούσε όλα αυτά τα χρόνια, το όνομά του διατηρούνταν στην επικαιρότητα ως εν δυνάμει διαδόχου του Αλέξη Τσίπρα. Αν και στήριξε δημοσίως τον ΣΥΡΙΖΑ στις μοιραίες εκλογές του ’23, δεν μπήκε στην κούρσα διαδοχής, επιλογή που δικαιώθηκε από τις εξελίξεις, ενώ τώρα ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στον πολύπαθο χώρο της κατακερματισμένης αριστεράς στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.