Τα αλλάζει όλα ο Κασσελάκης: Η απόφαση-έκπληξη για το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ…

Τα αλλάζει όλα ο Κασσελάκης: Η απόφαση-έκπληξη για το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ…

Φέρνει τα... πάνω κάτω 

Περίπου 100 ημέρες έμειναν μέχρι τις ευρωεκλογές και οι αντίπαλοι του Στέφανου Κασσελάκη εντός του ΣΥΡΙΖΑ τον περιμένουν στη… γωνία.

Η φυγή προς τα εμπρός, αφήνοντας πίσω την εσωστρέφεια, αποτελεί δύσκολη εξίσωση στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά και το θυελλώδες συνέδριο.

Μπορεί στο πάρα πέντε να αποφεύχθηκαν οι εσωκομματικές κάλπες, που θα κρατούσαν πίσω την αξιωματική αντιπολίτευση από το να δώσει όλα τις τα όπλα για τις εκλογές του Ιουνίου, αλλά η ισορροπία ανάμεσα στα στελέχη είναι εύθραυστη.

Η κριτική και οι αντιπαραθέσεις δεν έχουν σταματήσει με τον Στέφανο Κασσελάκη να σχεδιάζει τις κινήσεις του με σκοπό να δώσει προοπτική στο κόμμα.

Απόφαση για το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ

Στην πρώτη του συνέντευξη, μετά το συνέδριο στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε πως τα μέλη είναι εκείνα που καλούνται να αποφασίσουν που θέλουν να κατευθυνθεί το κόμμα, δείχνοντας πως ο παλιός ΣΥΡΙΖΑ έχει τελειώσει.

Ο Στέφανος Κασσελάκης φαίνεται πως ετοιμάζεται να βάλει… νάρκη στο κόμμα αφού άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμη και αλλαγής του ονόματος, λέγοντας: «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ενιαίο κόμμα αυτή τη στιγμή. Άρα ακόμη και η λέξη συνασπισμός στην ουσία δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα».

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Κασσελάκης ετοιμάζεται να προχωρήσει σε κινήσεις ανασύνταξης δυνάμεων και είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και για συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο, ώστε να γίνει εκλογή νέας Πολιτικής Γραμματείας.

Διαχωρισμός από τον Αλέξη Τσίπρα

Την ίδια στιγμή και μετά τις παρεμβάσεις Τσίπρα, ο Στέφανος Κασσελάκης δείχνει πως τραβάει έναν τελείως ανεξάρτητο δρόμο από τον πρώην πρωθυπουργό.

Στη συνέντευξή του έστρεψε τα βέλη του στον Αλέξη Τσίπρα και στην απόφαση του να μην παραβρεθεί στο Συνέδριο αλλά και για το γεγονός ότι δεν ήταν ενήμερος για την επιστολή του.

Και η Δώρα Αυγέρη, μιλώντας στο MEGA, έδωσε το κλίμα λέγοντας πως ένιωσε για τον πρώην πρωθυπουργό «μεγάλη πικρία και απογοήτευση με έναν άνθρωπο που ήταν ο παράγοντας της ενότητας».

Μάλιστα δεν είναι τυχαία και η αναφορά του κ. Κασσελάκη ότι παρέλαβε ένα κόμμα με 17% που δεν ήταν κυβερνητικό και ότι ο κύκλος της περιόδου 2015-2019 έχει κλείσει.


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.