Συνειδητοποιεί κανείς τι θα γίνει την Τετάρτη στην Αθήνα; 

Εικόνα-ντροπή: Δείτε τι γίνεται στο Σύνταγμα εν μέσω κορωνοϊού (Pic)

«Παραλύει» η πρωτεύουσα

Με υπομονή πρέπει να οπλιστούν οι Αθηναίοι την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024…

Ένα χρόνο μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία με 57 νεκρούς στα Τέμπη, στη «σκιά» της ακρίβειας, εργαζόμενοι από σχεδόν όλους τους κλάδους συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Εργαζόμενοι σε Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ και Προαστιακό τραβούν χειρόφρενο για 24 ώρες, ενώ οδηγοί λεωφορείων και τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας. Ταυτόχρονα, τα ταξί στην Αθήνα δεν θα κινούνται για δύο ημέρες.

Στα αεροδρόμια της χώρας θα εκτελούνται μόνο επείγουσες πτήσεις (αεροδιακομιδές) ενώ στα λιμάνια τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα. Επίσης στην απεργία συμμετέχουν εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι σε τράπεζες και Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Την Τετάρτη έχουν προγραμματιστεί και τα ματς Παναιτωλικός – Ολυμπιακός και ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα και η κίνηση στους δρόμους γύρω από τα στάδια αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Σε συνδυασμό με την απεργία στα ΜΜΜ αναμένεται να γίνει… έμφραγμα.

Χωρίς ΜΜΜ, ταξί, αεροπλάνα και πλοία στην Αθήνα

Εργαζόμενοι στο Μετρό, τον ΗΣΑΠ, το Τραμ, τον Προαστιακό σε κοινή ανακοίνωση προανήγγειλαν τη συμμετοχή τους στην απεργία ως ένδειξη τιμής και σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη. Τα σωματεία, σε κοινή τους ανακοίνωση διεκδικούν:

  1. Άμεσες προσλήψεις προσωπικού
  2. Νέο και σύγχρονο τροχαίο υλικό
  3. Συνεχή βελτίωση όλων των υπαρχόντων ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας
  4. Συνεχή επανεκπαίδευση όλων των εργαζομένων
  5. Την ασφάλεια των εργαζομένων στους εργασιακούς χώρους
  6. Τοποθέτηση σύγχρονων συστημάτων ασφαλείας στο εθνικό και περιαστικό δίκτυο
  7. Την αναθεώρηση ή την έκδοση Διαδικασιών Λειτουργίας και Συντήρησης
  8. Ένταξη του προσωπικού λειτουργίας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα

Σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ και της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, τα αστικά λεωφορεία και τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη. Δηλαδή, λεωφορεία και τρόλεϊ, την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου θα κινούνται από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

Οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν εξαγγείλει σύμφωνα με απόφαση του ΣΑΤΑ 48ωρη απεργία την Τρίτη 27 και την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου. Ο ΣΑΤΑ σε σχετική ανακοίνωση καλεί τους οδηγούς σε όλη τη χώρα να συστρατευτούν μαζί του.

Καμία πτήση δεν θα εκτελείται από και προς ελληνικά αεροδρόμια την Τετάρτη (28/2), καθώς και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας συμμετέχουν με 24ωρη απεργία στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ. Επίσης, δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια της χώρας αφού οι ναυτεργάτες συμμετέχουν στην απεργία.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.