Ούτε Τσίπρας ούτε Κασσελάκης: Αυτός είναι ο μεγάλος «νικητής» στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Διευρύνει τον ΣΥΡΙΖΑ: Η πρώτη μεταγραφή - βόμβα του Στέφανου Κασσελάκη

Ποιος... κέρδισε;

Μετά από τέσσερις ημέρες γεμάτες ένταση και εσωκομματικές κόντρες, το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώθηκε και τα στρατόπεδα μετράνε δυνάμεις.

Το συνέδριο ήταν πρωτόγνωρο και τα τελευταία χρόνια δεν έχει υπάρξει όμοια διαδικασία καθώς έγιναν πολλά… τραγελαφικά.

Η απόφαση που πάρθηκε από το σώμα ήταν να μην οδηγηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε εσωκομματικές εκλογές καθώς η πλειοψηφία των συνέδρων υπερψήφισε την κοινή πρόταση των Σωκράτη Φάμελλου, Γιώργου Τσίπρα και Νίκου Παππά για μη εκλογή προέδρου.

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με τις ψηφοφορίες και την έγκριση των θέσεων και της πολιτικής απόφασης, καθώς και των Επιτροπών Δεοντολογίας και Οικονομικού Ελέγχου.

Σύμφωνα με το κείμενο της πολιτικής απόφασης, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, το συνέδριο «επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη του στον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη».

Ο μεγάλος «νικητής»

Η ομάδα που έγειρε την πλάστιγγα στο συνέδριο, για να μη γίνουν τελικά οι εκλογές ήταν η τριάδα: Σωκράτης Φάμελλος, Νίκος Παππάς και Γιώργος Τσίπρας.

Υπήρξε επαφή από πολύ νωρίς των τριών, όταν έβλεπαν πως η κατάσταση ξεφεύγει. Την ίδια άποψη είχε και ο Παύλος Πολάκης και γι’ αυτό τοποθετήθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου, για να μη γίνουν οι εκλογές με γραπτή δήλωση, καθώς δε μίλησε στο συνέδριο, σύμφωνα με το newsbeast.gr.

Αυτή η ομάδα είχε υπόγεια επαφή με το επιτελείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, για να αποτραπούν οι εκλογές.

Η μεγάλη εσωκομματική ήττα του Αλέξη Τσίπρα στις διεργασίες που έγιναν εντός του ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες μέρες έχει ονοματεπώνυμο: Νίκος Παππάς.

Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του Μαξίμου και στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού ήταν στο πλευρό του Στέφανου Κασσελάκη. Όταν… μυρίστηκε ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά, ανταποκρίθηκε και στο κέλευσμα της πλευράς Τσίπρα και μετείχε στις διεργασίες που έβγαλαν… Γεροβασίλη.

Όταν, όμως, κατάλαβε ότι ούτε αυτό τραβάει, επέλεξε τον τρίτο δρόμο: να τεθεί υπό επιτροπεία ο Κασσελάκης με ένα ισχυρό Εκτελεστικό Γραφείο, στο οποίο ο ίδιος θα έχει πρωτοβουλία, και να παγώσει η διαδικασία των εκλογών. Και αυτό συνέβη και για αυτό το λόγο ο μεγάλος κερδισμένος του συνεδρίου ήταν ο Νίκος Παππάς.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.