Έπεσαν όλοι έξω: Η απόφαση του Πούτιν για την Ουκρανία

«Τουλάχιστον 24 μήνες»: Το ρωσικό εμβόλιο για τον κορωνοϊό εκθέτει πολύ κόσμο...

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως οι δυνάμεις στην ανατολική Ουκρανία έχουν προχωρήσει σημαντικά στα σύνορα μεταξύ Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ

Εξακολουθεί να μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι καθημερινές μάχες δείχνουν πως η Ρωσία έχει κερδίσει εδάφη παρά τη σθεναρή αντίσταση των Ουκρανών.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως οι δυνάμεις στην ανατολική Ουκρανία έχουν προχωρήσει σημαντικά στα σύνορα μεταξύ Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ, γράφουν οι New York Times σε δημοσίευμά τους.

Εάν ο ισχυρισμός του υπουργείου επιβεβαιωθεί, θα ενισχύσει την προοπτική ότι η Ρωσία θα μπορούσε σύντομα να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της περιοχής, γνωστής ως Ντονμπάς. Αυτό σαφώς, σύμφωνα με το άρθρο, απέχει πολύ από αυτό που έμοιαζε να οραματίζεται ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν όταν έδωσε την εντολή για την επίθεση, δηλαδή την κατάληψη τεράστιων εκτάσεων της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης ακόμα και της πρωτεύουσας, την ανατροπή της υπάρχουσας κυβέρνησης και την αντικατάστασή της με άλλη.

H κατάληψη του Ντονμπάς, σε συνδυασμό με την πρώιμη επιτυχία της ρωσικής εισβολής στην κατάληψη τμημάτων της νότιας Ουκρανίας που γειτνιάζουν με τη χερσόνησο της Κριμαίας, την οποία η Ρωσία προσάρτησε το 2014, δίνει στο Κρεμλίνο τεράστιο πλεονέκτημα σε οποιαδήποτε μελλοντική διαπραγμάτευση για τον τερματισμό της σύγκρουσης, σύμφωνα με τον αρθρογράφο.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.