Έκανε αυτό που έπρεπε: Πρώτη αντίδραση Τσίπρα για τον «χαμό» στον ΣΥΡΙΖΑ 

Το πάει μέχρι τέλους ο Αλέξης Τσίπρας…
Τι δήλωσε για την απόφαση του συνεδρίου

Ήταν τέσσερις ημέρες γεμάτες ένταση, υψηλούς τόνους, αντιπαραθέσεις και ανατροπές στις εγκαταστάσεις του Tae Kwon Do, στο Παλαιό Φάληρο, όπου πραγματοποιήθηκε το 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η απόφαση που πάρθηκε από το σώμα ήταν να μην οδηγηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε εσωκομματικές εκλογές καθώς η πλειοψηφία των συνέδρων υπερψήφισε την κοινή πρόταση των Σωκράτη Φάμελλου, Γιώργου Τσίπρα και Νίκου Παππά για μη εκλογή προέδρου.

Σύμφωνα με το κείμενο της πολιτικής απόφασης, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, το συνέδριο «επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη του στον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη».

Το κείμενο συγκεκριμένα αναφέρει:

«Το κόμμα δεν πρέπει να μπει σε ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας. Δεν χρειάζεται νέα εκλογή προέδρου. Το συνέδριο επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη του στον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη και δίνει εντολή στον πρόεδρο και τα όργανα του κόμματος να πάμε ενωμένοι στις επόμενες πολιτικές και εκλογικές μάχε με πρώτη αυτή των ευρωεκλογών, με ενιαία πολιτική λειτουργία δεσμευόμενοι όλοι από το καταστατικό και τη διακήρυξή μας για τα συμφέροντα της κοινωνίας και της χώρας.

Με συντροφικότητα και συλλογικότητα και με εργαλείο τις θέσεις και τις αποφάσεις του 4ου Συνεδρίου ανασυγκροτούμε το Εκτελεστικό Γραφείο με τακτική λειτουργία για την ενίσχυση της πολιτικής μας δράσης, το οποίο εξουσιοδοτούμε να επεξεργαστεί προτάσεις για την ολοκλήρωση του μετασχηματισμού του κόμματος».

Με ανάρτησή του, ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε λόγο για σχέδιο που έχουν κάποιοι το κακό εκλογικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές. «Κάποιοι θέλουν να μου χρεώσουν την αποτυχία και να πάμε σε ένα νέο ρινγκ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ανάρτηση Κασσελάκη:

«Πάρτε το κόμμα στα χέρια σας.

Δικό σας είναι. Κάποιοι έχουν σχέδιο το κακό εκλογικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές.

Κάποιοι θέλουν να μου χρεώσουν την αποτυχία και να πάμε σε ένα νέο ρινγκ. Τι κάνουμε όλοι εμείς απέναντι σε αυτούς τους λίγους;

Επανίδρυση. Νέα Όργανα. Αξιοπιστία. Αξιοκρατία. Ανάσα δημοκρατίας τώρα. Λύτρωση τώρα.

Αντεπίθεση τώρα, απέναντι σε ό,τι σε καίει, σ’ ό,τι σου τρώει την ψυχή».


Από πλευράς Γεροβασίλη τονίζεται πως δεν απέσυρε ποτέ την υποψηφιότητά της. Η βουλευτής επισημαίνει ότι υπήρξαν τρεις προτάσεις: αυτή του κ. Κασσελάκη για εκλογές στις 10 Μαρτίου, αυτή του κ. Φάμελλου και η δική της για εκλογές σε έναν μήνα. Εξ αυτών, πέρασε τη δεύτερη.

Κάνει λόγο για «κυρίαρχη απόφαση» του Συνεδρίου, αλλά αφήνει αιχμές για τη σειρά με την οποία ψηφίστηκαν οι προτάσεις, λέγοντας πως «δεν έπρεπε να φανεί ότι καταψηφίζεται η πρόταση του προέδρου».

«Δεν μπορούμε να πάμε με διχασμό και αλαζονεία» τονίζει η ίδια και συμπεραίνει για να δοθεί «συντεταγμένη μάχη», δεν πρέπει ο «πρόεδρος να συνεχίσει να έχει τη διχαστική και πολιτική στάση».

Στη συνέχεια, με ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα, δήλωσε πως «δεν θα σταματήσω να επιμένω όμως στην άποψη ότι η κρίσιμη πολιτική προϋπόθεση για επιτυχημένη πορεία είναι ο Πρόεδρος να σταματήσει να λειτουργεί διχαστικά και πολωτικά».

υ ως κυρίαρχου σώματος είναι απολύτως σεβαστή. (1/3)

— Όλγα Γεροβασίλη (@olgagerovasili) February 25, 2024

Η αντίδραση Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας με τη δήλωσή του προκάλεσε… πανικό, δύο ώρες πριν την έναρξη του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν μπορώ ούτε να παραμείνω σιωπηλός, ούτε όμως και να παραβρεθώ σε ένα συνέδριο που έχει δρομολογηθεί ώστε να αγνοήσει τα κρίσιμα προβλήματα εν ονόματι μιας επίπλαστης αισιοδοξίας», είχε αναφέρει γνωστοποιώντας πως δεν θα παραβρεθεί.

Η δήλωσή του στάθηκε η αφορμή για να ξεκινήσει ο διάλογος για τις εσωκομματικές που ακυρώθηκαν στις… καθυστερήσεις. Μετά το πέρας των εργασιών του συνεδρίου, υπήρξε και η πρώτη αντίδραση Τσίπρα για τα όσα συνέβησαν.

Το σχόλιο αναφέρει πως: «Ο Αλέξης Τσίπρας ό,τι είχε να πει το είπε στη δήλωσή του. Κανένα άλλο σχόλιο, όλοι θα κριθούν από τα αποτελέσματα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

© 2024 instanews.gr | All Rights Reserved
Created by Netway
Exit mobile version