«Βουτιά» 5 ολόκληρων μονάδων: Η δημοσκόπηση-«μαχαιριά» που έβαλε σε σκέψεις ΝΔ και Κυριάκο 

Μετά τον Βαρβιτσιώτη: Αυτή είναι η νέα παραίτηση-βόμβα…

Τα νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό της χώρας

Οι πολίτες είναι παγιδευμένοι στην ακρίβεια, οι νέοι βρίσκονται αντιμέτωποι με δουλειές που τους πληρώνουν τον βασικό μισθό ενώ τα ενοίκια έχουν πάρει την ανιούσα. Τα τελευταία τρία χρόνια οι τιμές στα βασικά είδη διατροφής έχουν αυξηθεί μέχρι και 50% ενώ τα επιτόκια στα στεγαστικά δάνεια αυξήθηκαν, με αποτέλεσμα και οι δόσεις τους, ενώ πλειστηριασμοί γίνονται και σε πρώτες κατοικίες.

Παρά τους πανηγυρισμούς του πρωθυπουργού περί ανάπτυξης στη χώρα, η ακρίβεια συνεχίζει να είναι το βασικό πρόβλημα για τους πολίτες, οι οποίοι έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με τον εφιάλτη των ανατιμήσεων.

Από όλες τις δημοσκοπήσεις που έχουν διενεργηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, είναι πασιφανές πως η ακρίβεια «γονατίζει» τα νοικοκυριά. Και η δυσαρέσκεια που επικρατεί στην κοινωνία αποτυπώνεται και προς το πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για την Metron Analysis, υπάρχει μια ξεκάθαρη πτώση στη δημοτικότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τέσσερις συνεχόμενους μήνες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τον περασμένο Νοέμβριο η θετική αξιολόγηση στο πρόσωπο του πρωθυπουργού έφτανε στο 45%, ενώ τώρα το ποσοστό του έχει πέσει στο 40%.

Πρόκειται για μία πτώση της τάξης του 5% που αποτυπώνει τη δυσαρέσκεια που υπάρχει σε μεγάλη μερίδα των πολιτών από την αντιμετώπιση σε πολλά προβλήματα της καθημερινότητας.

Η «βουτιά» στη δημοτικότητα του πρωθυπουργού αλλά και η πτώση των ποσοστών της ΝΔ, έχουν βάλει σε σκέψεις το κυβερνητικό επιτελείο αλλά και τον κ. Μητσοτάκη για το τι μπορεί να γίνει για να αλλάξει η γενική εικόνα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.