Τρομάζει αυτό που έρχεται: Η πρόβλεψη του Μπιλ Γκέιτς για τον πόλεμο στην Ουκρανία δεν θα σ’ αρέσει

Τρομάζει αυτό που έρχεται: Η πρόβλεψη του Μπιλ Γκέιτς για τον πόλεμο στην Ουκρανία δεν θα σ’ αρέσει

Γιατί ανησυχεί; 

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία τόσο υπό τον φόβο της γενίκευσης της σύρραξης όσο και για το οικονομικό κλίμα που επιβαρύνεται καθημερινά.

Πλέον ο πληθωρισμός καλπάζει και τα επιτόκια θα αυξηθούν σε τέτοιο βαθμό ώστε να προκαλέσουν επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας και κραδασμούς στις αγορές. Αυτή είναι η εκτίμηση του Μπιλ Γκέιτς για τις οικονομικές προοπτικές και τις εξελίξεις στις αγορές, όπου όπως είπε οι «αρκούδες» (οι επενδυτές που περιμένουν πτώση των μετοχών) έχουν μάλλον δίκαιο.

«Φοβάμαι ότι οι αρκούδες αυτή τη φορά έχουν πολύ ισχυρό επιχείρημα και αυτό με ανησυχεί πολύ» είπε ο Γκέιτς σε συνέντευξή του στο CNN. O δισεκατομμυριούχος φιλάνθρωπος και συνιδρυτής της Microsoft τόνισε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο οποίος έστειλε στα ύψη τις τιμές των εμπορευμάτων «έρχεται να προστεθεί στην πανδημία, η οποία ανέβασε σε πολύ υψηλά επίπεδα το κρατικό χρέος, αλλά και διόγκωσε τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα».

Πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Αυστραλία και η Ινδία έχουν αρχίσει να αυξάνουν σημαντικά τα επιτόκια σε μία προσπάθεια να τιθασεύσουν τον πληθωρισμό, ενώ η Ευρωζώνη αναμένεται να ακολουθήσει τον Ιούλιο. Αυτό «αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε οικονομική επιβράδυνση» σχολίασε ο Γκέιτς.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.